Ini Wilayah Hijau: Ade ke yang terpedaya dgn cara nih?


24 November 2010

Ade ke yang terpedaya dgn cara nih?

 

 

 

dapat SMS nih di HP MZ…2nd number la…yang selalu ditinggalkan di romah…

 

 

231120104035

 

ade ke yang terpedaya and bagi topup seperti yang dimintak?

 

 

1) sah sah la number ko pakai tu bukan standard number di Malaysia…

 

2) pastuh ayat pulak bukan orang Malaysia punyer….

 

3) Siap tipu ada kat balai polis….

 

4) siap cakap tak payah kol….

 

5) dan yang penting, takkan la mereka tak tahu number ayah sendirik kan….

 

 

**aperpun, jgn cepat terpedaya…semak betol2 yer**

Komen
8 Komen

8 comments:

Ena said...

Terkena gak semalma.. sejibik camni la.. mula2 tu suspen jugak.. ayah kat balai?? watper la plak kan!.. ishh.. pastu tak semudah tu nak tukar no baru.. tapi apa2 boleh jd.. so, sy call ayah kat no lama.. memg kompem sms tu tipu..

Cikidong said...

apak pernah dapat call menang power root ekekkek rm20K nok.. bukan sikit tuu.. tapi tau dah sbb slang indon.. ekkekekek.. jahanam punya mat indon

nik said...

nik pun pernah dpt sms dari unknown number lebih kurang camni gak..tp sms tuh memang obviously bodohkan diri si penghantar..sms tuh siap suruh share kredit seringgit, pastu nanti dia akan share semula..takde kije..lain kali request kredit byk sikit, sia-sia kredit dia hantar sms tuh..haha..

azzey said...

mzhany: yg bodo tu dia! bkn kita yg dpt sms tu kannnnn.....:)jgn percaya. bolayan je kannnnn....

p@kcikLie said...

wah..semakin menular nampaknya...kalu takde kepentingan just abaikan saja..buat pe nk penin kepala...

mzhany said...

@ena, waaa maknanya org ni mmg tgh melancarkan penipuan secara besar besaran la ni...seb baek la ena kol dulu


@a'ah apak betul tuh, power root lagi la tak logik kan...


@nik, RM1 je nik? ahahha sengal ahahah...sabo je ar....


@azzey, a'ah mmg xlyn pun azzey, tp geram mcm haiii camne dorg bleh dpt number number tuh seme...


@ciklie, baek ciklie..tengkiu...;)

ardinihumaira said...

cis...
mintak 30... singgit dah la...

Norhafiza said...

kihkihkih..tengok 0128****** tu cam area sabah hany..mat2 indon ni mmg xpenah kenal jemu la duk mintak wit org..no n Abang penah terima yg PR tu..pastu lam brdband pun downg ato huhu..
ha, 2hr lepas Abang terima RM10 dr easypaid ke apa..ala yang kite topup tu pastu kene tulis nombor kite..die xde pakai kad1 reload ni hehe..kedian ato sms kat kite kate dh masuk..tgu2 xde pla org nk komplen..klo ade Abng nk trasfer rm9 je cz Abang kate 50sen caj transfr, 50sen lg caj ato hahaha..