Ini Wilayah Hijau: yer…Kami bukan lawan kamooo…


11 November 2010

yer…Kami bukan lawan kamooo…

 

 

ha,

alkesahnya macam ni…bukan la bergadoooh, marah tu tidakla sangat, tapi geram tuh yang ada….

 

 

Seperti biasa,

hany ngan MZ, akan bermain badminton setiap hari ahad. Dan ahad minggu lepas hany pergi la ke precint11 tuh seperti biasa. kitorang main dari kul9 sampai kul 10 pagi…tapi hari tu pulak kitorang tersampai awal…dalam kul8.45, dah start sampai dan start main…so kiranya kitorang main dalam 1jam15minit laa…

 

 

Hari tuh, court penuh…ntah kenapa ramai lak orang, tapi seperti kebiasaan hanya kami jer yang bermain ber2. orang lain lak main ramai2…jadi kami memang agak penat la…main ber2 non stop…yer non stop la kan…

 

 

sekali, lebih kurang 5minit lagi sebelum kul10, datang la sorang mamat ni dekat MZ…

 

 

MPB : “Jom kita main beregu…lawan beregu nak?”

 

MZ : “eh nak guna court ker…kejap kitorang lagi 5minit habishlaaa”

(kitorang ingatkan kitorang dah terlebih waktu dan terambil turn mamat tuh)

 

MPB: “eh takper…kite lawan beregu laaa”

 

MZ : “takper la, kitorang pun tak larat dah ni…penat dah sejam lebih main”

 

MPB : “eh takper, kita main main je la…”

 

 

kitorang main je laaa, tapi hany perasan la muka MZ macam berubah la…macam ada sedikit bengang laaa.ye la hany pun bengang gak…tetibe ko datang macam tu paksa paksa….tapi kitorang pun sengal pergi melayan….

 

 

kitorang main la lawan ngan MPB tuh…dia dgn seorang perempuan…ahhh maybe awek maybe isteri, tapi tak macam gaya isteri la…kitorang main memang macam hape la kan…ok fine memang kitorang tak reti…tapi macam dah bengang kan, main tak sungguh sungguh laaa….

 

 

MPB : “eh tak tahu main beregu ke ?”

 

MPB : “tak pe tak pe, belajar k”

 

MPB : “kita main slow slow”

 

 

memang couple beregu tuh menang la lawan dengan kitorang…ape nak heran..gue tak kisah pun…kitorang main memang main main…untuk keluarkan peluh, bukan nak bertanding ke haper….

 

 

seyes, kitorang memang main bola tuh jauh, tak kejar pun, ahahaha penat weihhhh kitorang dah sejam lebih main berdua…lari sana lari sana…peluh tok sah cakap laaa lenjun baju…

 

 

lepas dah kira and dorang menang tuh…

dorang sengeh jer and terus blah…WHATEVER la der….korang memang powerrrr, tak kesah and tak heran…tapi bengang dengan sikap and cara dia…ishhhhhh ntah…malas nak tulis kang tambah kan dusa….

 

 

jom la layan gambar….

 

071120103845 kaunter pendaftaran and pembookingan ;)

 

 

071120103846 tengok senarai seluar yang tak dibenarkan

 

 

071120103847 nah jadual dan kos…

 

 

**MPB adalah MAMAT PERASAN BAGUS huh mencikkkk!!!**

Komen
9 Komen

9 comments:

Hanis MY said...

ee kekwatttt...hana pun mencik...

Ena said...

camtu pun ada..
kata main2 kan!..
lebih2 lak dier.. haishhh!!
ops! sama2 termengumpat lak.. aiyakkk!!

Jemari Seni said...

Poyonyerr.. Belum bertemu buku dan ruas kena sok terduduk la couple tu!

cik daisy said...

MPB ni baru terlps kuar hosp sakit jiwa kot. bodo tui!

munna said...

MPB... nasib baik ada tulis maksud kalau tidak tertanya tanya pabende maksud MPB tu... mmg perasan bagus betul mamat tu

PearlnScarf said...

cakap kat dia apsal ko poyo sangat

ardinihumaira said...

uisk lebih2 lak dia tu

nani said...

aduh..poyo giler mamat tu..

dia xde duit nak sewa court kot, tu tumpang main court korang ni..

kesian, biar papa asal dpt tumpang court orang..;p

Norhafiza said...

uuuiks! mcm2 perangai org lam dunia ni kan..sabo je la hany ek..