Ini Wilayah Hijau: Air Halia, Tea O Halia & Teh Halia


12 November 2010

Air Halia, Tea O Halia & Teh Halia

 

 

 

Korang slalu minom yang mana? Air Halia, Teh O Halia atau Teh Halia?

 

Semalam,

kesnya hany ngan unbloglady…hehehe si Dayah. kelaparan sangat, masuk kedai makan terus order…kesnya kami berdua order la tea o halia.

 

 

Hany : saya nak tea o halia

 

Dayah : ha saya pun tea o halia

 

Hany : dik, halia tu guna yang serbuk ke yang ketuk ketuk?

 

YgAmikOrder : gune yang serbuk kak

 

Hany : saya taknak yang serbuk, saya nak yang ketuk ketuk tuh…

 

Dayah : yang original tuh

 

YgAmikOrder : yang ketuk ketuk? ok….

 

 

Dia pun berlalu pergi…servis memang mantoppp, tak sampai 5minit air terus sampai…tapiiii macam pelik, air yang sampai macam jenih jer….pastuh ada benda benda timbulllll….

 

 

sekali rupenyer dia bagi air halia sahaja…tak dengar ke ape. pastuh kitorang suruh la tukar ke TEA HALIA. pastuh datang la orang lain bawak…TEA O HALIA plak…adoiiii perlu pakai microphone ke aper…kitorang cakap laaa TEH HALIA.

 

 

Ok, kali ke3 baru la betol…TEH HALIA…tapi macam sedikit terkilan jugak la…sebabnya…

 

111120103879

Yang selalu hany minom la kan, TEH HALIA kan, dia guna halia yang original tuh, dia akan KETUK KETUK halia tuh…sebab dengan ketuk ketuk maka akan mengeluarkan air halia dan terasa laaa halia tersebut. ini dia hiris hiris lak….erkkk macam kurengggg sikit rasa halianya tuh….

 

 

ok, la redho dan pasrah jer laaa kan…hishhhh…

 

**hari jumaat pun nak komplen komplen**

Komen
13 Komen

13 comments:

Ena said...

keh keh keh..

berkali2 tukar pun still tak memuaskan hati.. mesti dorang jarang amik order teh halia tu kan!.. alahai..

fiq said...

apa khasiat nyer? sedap x? teringin nak try tp takut nk minum. hehe...

ardinihumaira said...

dni suka teh halia...
bruuuut :D

Jemari Seni said...

Suka minum teh halia kat area umah ni terbaik... pastu kentut jer hehehhehehe

PearlnScarf said...

lepas nie pegi kedai tue kena bawa air halia sendiri la jawab nya

jUst mE mYsElF n I said...

Dua org pesan benda yang samer still salah.. adeh maner punyer kedai tue... *_*..huk huk..huk

fazilzura said...

eeee zura x suke haliaaa..
tp en somi zr sgt suke teh halia.. but only kt seremban ..

mzhany said...

@Ena, ha itulah, hany rasa dorang tak pernah dpt customer order teh halia...nampak sangat jakun...


@fiq, utk membuang angin...ha sesuai utk mereka yg slalu hanginnn jer ;) bg akak sedappp...try dulu


@JS, ahahaha itu yang besh tuh hangin dibuang;)


@fiza,ahahah itu mesti org felik dtg kedai bwk air sendiri ;)


@Fateha, ahahah dekat chara kampung ha ngko dah dedahkan kedai dah ;)


@zura, eh zura xsuke eh...hmm memang rs dia sesetgh org tak leh trima kan....

MAMA AIZARA said...

sedap ke? tak penah minum lgsg dan tak tahu kewujudan air ni.. hi3

mzhany said...

@azi...ade ade...hehehe azie xyahla minom skrg pas dah bersalin ok kot

cikgu isza said...

dulu... saya ingatkan teh o halia jer orang minum.. rupanya kalau teh halia lagi sedap..

Amir Izzat said...

amir tak pernah try..sodap ke? hehe

kak..saman je..hahah.

mzhany said...

@cikgu, heheh hany tak pernah minum tea o halis...umm mungkin bleh cuba pasnih


@amir, dik akak tak maen saman2 nih...akak bukan artis ahahaha