Ini Wilayah Hijau: Korang guna ubat nyamuk camner?


25 November 2010

Korang guna ubat nyamuk camner?

 

 

 

halluuuu…

ha terus ke soklan…KORANG GUNA UBAT NYAMUK CAMNER? sekarang ni kan dah banyak jenis obat nyamuk…brand lak tak yah cakap la kan….

 

 

meh tengok ubat nyamuk rumah hany kat kampong….mood kampong masih melekat walaupon 2hari je berada di kampong….;)

 

 

161120103949 taraaaa….ha yang manual nih jugak jadi pilihan…

 

 

mak hany tak nak gune yang pakai letrik tuh…yang spray lagiklaaa sbb bau kuat….so dari hany kecik toet sampai dah besar gabak ni inilah yang jadi pilihan…cap fumakila tuh…

 

 

171120103954

 

171120103955

 

171120103956

 

171120103957

 

 

ha make sure korang letak ubat nyamuk tuh dalam bekas besi tau…untuk mengelakkan sebarang kejadian yang tak diingini….

 

 

**orang tua kan, mesti taknak gune kemudahan yang moden…xpe biarlah xleh paksa paksa kan..**

Komen
10 Komen

10 comments:

Norhafiza said...

mmm jap2 nk pk dowang kt kg gn ubt nyamuk pe ek...ohye, gn yg lektrik hany sbb anak2 no ade athma so xleh gn yg lingkar ni..klo kat labuan ni kami xgn sbb xde nyamuk hehe..klo datang seko tu mst kami tetanye2 ade yang xkene!..huh, longkang blakang omm xserbis lagi upenye..

MAMA AIZARA said...

mak metua kat kg pn guna ubat nyamuk cam tu gak..azi pn kat kl kengkadang pakai ubat nyamuk cap fumakilla tp selalu fail time nak leraikan ubat nyamuk yang melekat dua tu..selalu patah...

SURIA AMANDA said...

dah lama tak tengok ubat nyamuk siap ada kaki mcm ni..mentang2 dah guna spray kan?

mizz sue said...

mase kat kampung arwah nenek pakai yg ni..rindunye suasana kg

ardinihumaira said...

lama tak tengok ubat nyamuk ni :D

mzhany said...

@no, betol no kalau asma memang tak galakkan guna yg ni asap dia kuat sangat...


@azi, a'ah azi, betoll hany pun kekadang terpatahkan, slalu suruh mak buat sebab takot membazir...


@azi, hehehe btol kite kt bandar ni yg spray n letrik tu jugak laaa...huhu


@sue, btol tuh sue, kampong jugakla yang kita rindukan...


@dni, hurmm yg n xglemer sbb berasap sgt dni....

cik daisy said...

kat umahku ade lebihan stok lg ubat nyamuk lengkar nih. gara2 last yr serangan nyamuk akibat aliran longkang belakang umah yg tersumbat. now dah repair longkang tu. sigh!

misyamissyou said...

teringat lak mase kecik2 dulu ibu ayah mmg slalu pakai ni..tp skrg dh xpakai dah..slalu letak kat tin biskut besi yang dh tak guna..

Anonymous said...

Great information! I’ve been looking for something like this for a while now. Thanks!

mzhany said...

anon, u're most welcome, tq again...do come again ya...