Ini Wilayah Hijau: Salad versi hany


08 November 2010

Salad versi hany

Meh nak share salad buatan hany.
Biasa biasa jer, main campak campak jer…eh potong potong dulu, pastu baru campak campak…

Ok, bahan bahan nya adalah:

1) Salad
2) Carrot
3) Timun
4) Tomato kecik
5) Ayam & hotdog

owh yer, ayam dan hotdog tu boleh jer kalau nak tukar dengan udang ker, salmon ker…lagik sodap…


041120103829ni salad pilihan hany…salad ker?


041120103830Timun, hany potong kecik kecik dan hany buang yang tengah tengah tuh.


041120103831   Carrot, jugak hany potong kecik kecik…tapi buang dulu kulit dia tuh….


041120103833 Tomato kecik kecik, tapi hany potong lagik jadik kecik kecik….ini masukkan last sekali…


041120103834 Thousand Island n Mayonis…


041120103832Basuh semua yang dah dipotong tadi…gaulkan bersama sama….dan toskan….


041120103836  Masukkan dalam mangkuk, campurkan mayonis dan thousand island, gaulkan ia….


Ambil ayam dan hotdog, REBUSKAN. Selepas dah masak, toskan air nya, lepas tuh potong kecik kecik dan masukkan ke dalam campuran kat atas nih. Lepas tuh masukkan tomato kecik tadi…kalau nampak macam tak cukup mayonis, campurkan lagik…gaulkan sebati…..

taraaaa…
-
-
-
-
-
041120103837 dah siap…

Nak makan terus pun boleh, kalau nak masuk peti ais dulu kasi sejuk sejuk sikit pun bolehhh, ikut rasa tekak anda lah….


**Yang hany buat nih siap 2kali makan…hehehe terlebih pulak**
Komen
9 Komen

9 comments:

Ena said...

owh..

1st time tengok yg ada sausage kat lam salad.. hehe.. best gak ni.. kena cuba nie..

apak cikidong said...

nakkkkkkkkkk!!!!

p@kcikLie said...

pasal salad ni memang jd febret ktorg laki bini..hahaha..wow siap tambah ayam n hotdog...sempoi nih..bole cuba lps ni..Tq.

Hanis MY said...

waa nampak sangat sedap, nak cubalah nanti...tq hany share resipi...

kakngah said...

kalau letak aym pop corn tu.. pun sedap kan...

salad ni, makan sejuk2 la bes. crunchy!

jUst mE mYsElF n I said...

sedapnya.. teringin plak nak mkn salad yang kau buat.. mcm best jer windu kat salad kau +_____+

ardinihumaira said...

nyum3...
fav dni tu kak :D

littlehumblelynn said...

hany

kak lin suka makan thousand island tuh..tp mesti ada salad,buah tembikai & honey dew aje...jalan.......!!!!!

mzhany said...

ena, cubalah, time nih mmg xde bahan sgt so rembat je la sosej tuh

apakkk, suruh cikidong buat...ahahah apakah yg jadi agaknya kan, kalau cikidong buat

cikli, ha cuba la, kalau hany ni dh dikira dinner dah, tak perlu makan dah;)

hana kt sana lagi sronok yer, byk makanan freshh mcm2 agaknya bleh campur, salmon hana salmon...sedapnyer...

fatehaaa....lamanya nama ko tak muncul kt sini...

betol dni, salad ni mmg fave kan...

kaklynn, ha'ah sy rasa 1000 island tu mmg penyedap la kan, ada 1000island je mesti puas hati makan