Ini Wilayah Hijau: Persediaan sebelom banjir…


23 November 2010

Persediaan sebelom banjir…

 

 

 

sekarang kalau banjir, tak kira kat mana kan…kalau dulu, hujung hujung tahun macam ni, area pantai timur la selalu jadi mangsa….sekarang kat utara pun bleh banjir…kat selatan pun kekadang banjir…..

 

 

masa balek kelantan baru nih,

sempat ronda ronda kampung MZ, ha ternampak la sebuah rumah nih…rumah di di kawasan sawah la…memang kawasan rendah…mungkin tuan rumah dah berfikir panjang dan bersiap sedia kan, nak hadapi banjir ke ape ker….

 

 

 

201120104007

 

nampak tak? hehehe tinggi kan….jom tengok dekat sket….

 

 

tinggi

 

bersiap sedia hadapi banjir…

tinggi tuh…rumah batu lak tuh….hurmmm tiang kena kokoh nih….pastu yang bagusnya bleh jimat space untuk buat parking lot…ye la bawah rumah banyak ruang kot…silap silap lori pun bleh masuk nih…..

 

 

pastu,

bleh buat buai….ahahaha  ikat kat tiang tuh kan…hehehe…

 

 

**hurmmm smoge kita semua tidak dilanda banjir teruk…ameen**

Komen
7 Komen

7 comments:

apak cikidong said...

ada lift tak ni?

p@kcikLie said...

mak ai syoknye umah mcm ni..bole buat buai2 lg...sempoi..sure tak kena banjir punya...

fiq said...

erm, rumah tu mmg senget ke?

ardinihumaira said...

uiskkk tinggi nya.. best ni.. tentu angin sepoi2 bahasa :)

mzhany said...

@apak, ahahah tangga sajor yg ader...


@ciklie,tu la kan ciklie, beshjer...


@fiq,ahahah akak yg amek gambo nih senget


@dni, ha dni tu ler, mesti terasa la angin tuh...

Norhafiza said...

hehehe..mst syok duk rumah ni..biase kat sawah padi or tanah lapang banyak kan dorg buat..mmm kat Bukit Payong masuk dalam tu ade sebijik hany..no selalu tengok time shortcut dr katong ke bukit payong lalu jln kg hehe..

azzey said...

mzhany: klu ada buai dh sah2 blh buai laju2 tu! hu3....