Ini Wilayah Hijau: Peti Surat…


24 November 2010

Peti Surat…

meh tengok peti surat kat rumah hany kat kampong….

 

 

181120103962

 

 

181120103963

 

 

wohoooo,

antik kan…ahahhaaaa bukan tak mampu nak beli yang plastik tuh. sebelum memang menggunakan yang plastik yang kaler merah tuh…tapi duk berhujan berpanas berhujan berpanas…maka plastik pun mereput…pastuh pecah pecah…mah hany tak suker laaa…

 

 

maka terciptalah peti surat yang kayu antik nih….hany lupe lak nak tanya sape buatkan…selalu kalau yang buat buat gini, ayah hany la…tapi rasanya ayah hany dah tak larat nak memaku nih….tapi boleh jadi ayah yang buatkan…. 

 

 

korang nampak tak number rumah hany? ade tuh tertulis kat situh…hahah klakor la mak hany nih, tulis guna pensel…hihihi mestit ka jumpe mane marker pen hany simpan…korang leh teka number rumah hany tuh?

 

 

**yang besh nye siap ada atap kaler HIJAU lagik…HIJAU yer ;)**

Komen
15 Komen

15 comments:

nik said...

wah..ciri-ciri seorang inventor nih..hehe..MAIL BOX DIY..sure posmen kene tinjau dekat2 peti surat tuh semata-mata nak tgk no rumah betul ke tak..nik nmpk no 33..nombor lepas tuh x nmpk dah..haha..

RedBerry said...

Antique! Nol tu 33 kat belakang tuh blurrrrrrrrr... *grin*

misyamissyou said...

antik kak..siap hijau lagi atasnye..payah nak dapat ni..skrg semua beli..huhu

Lelord said...

ekekekeke cam 33 jek

MAMA AIZARA said...

333 ke?...
go hijau go hijau go hijau go...hi3

ardinihumaira said...

hehe... antik sangat tu

fiq said...

no. 339 kan no tu?

Norhafiza said...

a a le..yg kaler merah tu mudah pecah duk ujan panas hehe..338 kot hehe

fazilzura said...

yg penting, TIDAK DI JUAL DI MANA2 key .. sgt2 ado sentimental value nye ...

no tu x nampak ler.. nmpk 33 tu ..pehtu xnmpak dh ..

mzhany said...

hehehe, yang 33 tuh semua betol...


fiq power arrr nampak 9...hany sendiri pun tak nampak...tapi memang betol la 339, lagi 1 number last memang tak nampak langsung ;)

syalinda johari said...

cute laaa... kekeke.. gigih la sapa buat tu. NO 23.. kekekee

fiq said...

yay betul! cepat kasi hadiah =P

SURIA AMANDA said...

mcm no 33 jer..tak pun 333..betul x?

mzhany said...

@linda, ahaha kompom bukan aku yg buat...huhhu linda depan dia 3


@fiq...hehhee, xsempat pikir hadiah ;)


@lisa, a'ah 339....

Anonymous said...

DEKAT MANA NAK DAPATKAN PETI SURAT. SY NAK BELI NAK LETAK DKT KAMPUNG. LEH TLG GTAW TAK?