Ini Wilayah Hijau: Rawatan Perubatan


02 November 2010

Rawatan Perubatan

Semalam,

hany ke klinik…untuk rawatan perubatan…hohoho banyak benda nak dirawat ;)

 

 

sebelum pergi hal hany,mari kite pergi hal MZ dulu,

hari yang sama, semalam…MZ pun ada pergi klinik. dia lagi teruk siap kena refer specialist lagik.

 

cough2

 

Alkisah…

dari last week, suami ku batuk batuk…batuk yang kaw kaw punyer…sekali dengar dia batuk kan, hany lak yang rasa sakit…maklom la suami kan, duduk sebelah dia lagi la sekian dengar batuk nya tuh.

last week 2hari MC, hari berlainan dan semalam MC lagik.

 

 

Dia punyer batuk kan, hany tengah lena pun memang terjaga…ahaha dah tu tidur sebelah kalau tak terjaga memang ko jenis tidur mampus mati la kan…tapi last week ada satu malam, MZ batuk siap bangun bangun g toilet bagai, hany langsung tak sedar ok, langsungggg….penat sangat kot ;)

 

 

MZ pergi klinik panel, dah masuk kali ke3, doktor buat surat pergi specialist. maka pergi suami ku semalam. MZ di rawat dengan begitu teliti…standard la kan, specialist…berbayar ;). Cek Jantung, Cek kerongkong, vek darah, x-ray bagai….lepas tu kena menunggu 1jam untuk amek keputusan darah.

 

 

hany kat JB nih, riso nya hanya ALLAH yang tahu….mana tak risau kan, suami beb suami…;)

 

 

Dan,

ALHAMDULILLAH keputusan nya, Jantung tiada masalah, x-ray pun tiada apa apa masalah, sama jugak dengan darah tiada masalah. Doktor cakap MZ mengalamai Bronkitis Allergic. aper tuh?

 

 

 

hany pulak? hurmm nanti hany sambung dalam entri lain…perempuan, masalah lagi banyak???

 

 

**google sendiri yer hany bronchitis tuh..;)**

Komen
8 Komen

8 comments:

azzey said...

mzhany: muda2an you all dua2 cpt sembuh ye.....

fiezaradzi said...

moga korang berdua sihat hendaknya..

PearlnScarf said...

semoga selamat lah hendak nya

suichi said...

mmg perit kl org tsayang ade pape... syukurla semua ok...

Jemari Seni said...

Semoga cepat sihat Amin!

fazilzura said...

huby zura pun penah kene batuk cm nak terkuor isi perut, mmg lama ..tp dia tiap2 hari amal kan makan madu 1 sudu 1 hari ..alhamdulillah baru ok

ardinihumaira said...

moga cepat sembuh... amin


tak care!

mzhany said...

tengkiu korang...