Ini Wilayah Hijau: Rawatan Perubatan II


03 November 2010

Rawatan Perubatan II

okeh, kali nih sambungan rawatan perubatan,

tapi yang ni hany punyer…Isnin hany ke klinik pasal 2 perkara:

 

1) HIDUNG YANG BERBAU BUSUK

 

korang pernah kena tak? hany rasa ni kali ke2 hany kena. hidung hany BERBAU BUSUK. bukan busuk dari persekitaran, tapi hidung hany sendiri yang busuk…masa pertama kali kena, ok la sedang sedang je bau, hany tak g klinik pun, ahaha degillll!!!

 

 

hari ahad pagi,

hany dah rasa pelik dengan hidung nih, hany bau busuk sangat dalam rumah, hany mula mula pergi cek dapur, kot kot ada sampah yang dah berbulan tak buang kan…ahahaha memang dasar pemalasss kalau sampai berbulan tak buang…tapi clear je, takde sampah, plastik baru ditukar…terus tanya MZ

 

 

“B, busuk r bau..”

 

“busuk mende pulok, dok dok eh”

 

“yer, syg buleh bau busuk ngat, daner ahu bau nih”

 

 

Hany degil, tak pergi klinik, sampai ke malam tanggung kebusukan yang melanda…dah la isnin kul3pagi hany gerak ke JB…isnin dah tak tahan terus g klinik. sampai ke tengah malam duk terbayang ulat resdung yang kat youtube tuh, menari nari dalam lobang hidung ku…shitto betol…memang tak lalu ar…

 

 

dokter cek, dia cakap hidung hany ada jangkitan, bleh nampak bengkak…masa dia suluh gune torchlite, dia siap tonyoh tonyoh hidung hany sebab nak tengok, nasib baik lubang hidung besar, senang r nampak kan…;) untung gak berlubang hidung besar nih.

 

 

Lepas tuh, kat kerongkong hany pun dah ada jangkitan, dah bengkak…lama lama tonsil la nih. Dokter cakap, nasib baik hany pergi cek cepat, kalau dibiarkan lama lama nanti berjangkit and jadi sinus, bila dah bersinus maka operate la plak…fuhhh seb baek….

 

 

Isnin petang terus makan ubat,

and then malam makan lagik…ALHAMDULILLAH…KUASA ALLAH s.w.t, selasa pagi masa hany bangun, dah tak ada BAU BUSUK…SUKERRRRR!!! tiada lagi bau busukkkkk….;)

 

 

tapi, kerongkong pulak terasa perit…uhhh ok positif, ubat pun baru sehari makan kannn…

 

 

2) PASAL SAKIT PUAN LER

 

hurmmm,

hany tak nak citer lebih lebih la…sebab mungkin MZ pun tak suker, hehehe and hany malu miaw miaw ;)

 

 

Dokter ada scan, dari scan yang dibuat, dia cakap ALHAMDULILLAH, RAHIM hany TAK ADA MASALAH, kedudukan elok. HORMON ada masalah sikit.tapi, masa hany pergi berurut dulu, bodan cakap rahim hany kedudukan kat atas sikit…ummm

 

 

DOkter cakap dia boleh bagi ubat untuk stabilkan hormon, tapi dia tak nak bagi kat hany, sebab nya dia cakap, kalau salah gaya hany akan mengalami pertambahan berat badan, itu yang dia taknak. so sekarang ni, dia suruh hany BERUSAHA, untuk KURANGKAN BERAT BADAN….

dia cakap HANY MESTI KURANGKAN BERAT BADAN dulu…fuhhh, tetibe terus terbayangkan PREMIUM BEAUTIFUL…ahahaha giler bayangan terus datang kan.

 

bajubeauty3

pix ;munn

 

tapi,

apakan daya daku…tak mampu kok…

 

kakredddddd…bleh la sponsor saya ehhh (baca dgn nada manja,auw)

 

munn, sponsor la hany hikhikhik…

 

 

ahahaha, manyak chantik kan, nak orang sponsor…erkkk mana tahu kot kot rejeki kan…;)

 

 

so sekarang,

hany kena la berusaha untuk KURANGKAN BERAT BADAN nih, di samping itu hany kena berpantang…

 

 

**ok hany, berusaha,tak de sapa boleh tolong kalau diri sendiri tak berusaha**

Komen
3 Komen

3 comments:

azzey said...

mzhany: mslh hidung tu besenya ada kena mengena ngan resdung. klu nak turunkan berat badan plk....hany kena disiplin & kuatkan semangat le nampaknya.....

mzhany said...

a'ah azzey hany pun rasa resdung...ehehe ni la kena kuatkn smangat utk kurangkan berat nih...

Dokter faRyn said...

salam hany,

berminat ke nak pakai PB. kite pun ada suggest dekat patient yang susah nak lekat, alhamdulillah ada yang lekat lepas beberapa bulan pakai PB :)

kalau hany still berminat, kite boleh bg special price, and boleh bayar installment (2 ke 3 kali bayar, negotiable).

nak tak? kalau interested contact kite ok :)