Ini Wilayah Hijau: Pasar Pagi Jumaat


19 November 2010

Pasar Pagi Jumaat

Pagi Jumaat, tidaklaa pepagi sangat pun kan…

kitorang pergi pasar pagi jumaat dekat area pasar wakaf bharu….sini pun bleh tahan jemmmmm gilosss….mana la tahan nak g KB kan….ini pun MZ mmbebel jugak…kalau ikot dia mahu duk dalam rumah jer…

 

 

kitorang pergi time matahari xla terik kan, tapi matahari dah keluar laaa….park jauhhhh pastu kedek kedek jalan kaki. ahahah tak hengat pakai jugak wedges….degilll naseb ko tanggung la sendiri hany….

 

 

Pasar pagi ni banyak jual barangan yang tradisional la…ala gerai kecik kecik tuh….segala mak nenek ada….tapi kalu nak beli kereta…ha cube la korang carik jumpe ke tak kan….kat sini kalau barangan plastik memang murahlaa….bakul ke, besen kecik kecik tuh, ha senduk, sudu garfu ke…ha seme barangan kecik2 toet toet tuh mmg murahlaaa…

 

 

lagiiiii yang tak tertahan bagi seorang wanita….adalah TUDUNG dan KAIN PASANG……waaaaa benciii ar…bajet ciput jer…hishhhhh mampu tengok jer…siap tanam azam nak balek lenkali nak shopping…ahahahaha….

 

 

191120103970kitorang beli penebuk susu jaler kuning tuh, cisss hijau xde

 

 

191120103971 

 

 

191120103972

tengok bekas buat air batu….dulu2 xde jual ais cube tuh…seme kedai jual seketul mcm bekas tuh brape sen eh lupe ar…

 

 

191120103973

 

 

191120103974 

 

191120103975 kain cotton, viscose…dlm RM28,25 boleh dpt.

 

 

orang  kampung suke beli kain pasang, sbb upahnya murah kan…so berbaloi la kalau beli…kite kat luar nih, kekdg upah lagi mahal dari kain….

 

191120103976 SUkerr yang ni, RM38.50 jer…tapi kalau kena gaya bodek no RM30 bleh dapat ni…hurmmm

 

 

 

**makan daging utk seminggu akan datang ;)**

Komen
3 Komen

3 comments:

ardinihumaira said...

lawa nya long cardi tu kak.. rembat la :D

noor said...

salam kenal dr saya..

Norhafiza said...

a a la hany..no pun mase blk klate dlu..sambo tudung yang murah2 rege dlm rm5 dalam 10lai gak..ala boleh la tuk wat basahan..no bukan keje pun nak beli yg mahal2 kan hehe..lagipun di labuan ni mn ade yg murah2 cam tu..klo ade mst rege dlm rm15 gak tu drg jual..eh..hany dh rase ke cendol tapai ubi..best tau..1st time no rase blk ry br ni hehe..