Ini Wilayah Hijau: Sikap orang kita…


22 November 2010

Sikap orang kita…

korang pernah dengar iklan kt radio kalau tak silap, pasal troli yang kita gunakan kat pasaraya tuh….alaa iklan yg duk suruh kita letak balek kat tempat yang betol atau tempat yg tak halang lalulintas, atau tempat yang tak menyusahkan orang lain….


tapi rasanya,
berapa kerat je yang betol2 praktikkan? hahah ni soklan utk diri sendiri jugak la….


191120103986


191120103987


ni hany perhatikan, memula sorang tinggal kat depan laluan masuk dan keluar tuh, datang yang kedua pun tinggal…then yang ketiga lak…


memang hujan waktu tuh, tapi apa salahnya tolak ke atas sikit bagi lepas laluan keluar masuk tuh….pastu hany menunggu gak kot kot ada yang nak penuhi lorong ke4 tuh….ahahah tapi MZ dah dtg dgn kete…so kitorang terus belah…..


bukan ape….kalau tak leh tolong orang, jangan sampai susahkan orang….


hany pun memang la tak bagush sgt, memang ada gak main tinggal je kat mana mana yang sempat…tapi hany rasa tak pernah lagi hany tinggal di tempat yang menyusahkan orang, mengganggu orang….


kita kena start dulu sebelom orang lain atau generasi lain sambung kan…hurmmmm….


**tak susah pun untuk senangkan orang, dan tak payah pun utk susahkan orang**
Komen
7 Komen

7 comments:

noor said...

kalau dulu nak guna troli kena masuk duit..nak duit semula kena susun balik..bgs gak kan

mzhany said...

a'ah la noor...tp tesco ni tak plak gune duit tuh..pelik gak...

starsyeea said...

yerpp...org sll buat troli cam rete sndiri...sy penah tesondol troli dgn bumper blakang...ntah sape bijak bestari letak kat situ, tau dah tu car park bukan troli park lagi nak letak...huhuuu...

RedBerry said...

Bukan ke Iklan tu kat Sinar.fm? Hehhe.. Berry selalu dgr iklan tuh. Actually kalau guna duit tuh lagi bagus. Yup, sebab org nak duit balik so dorang kena la letak balik trolley :)

..nOj.. said...

slalunye kalau tempat letak troli tu jauh sgt, mmg slalu tak antar semula. dan slalunye kalau berdua ngan anak je, mmg kompom la tak berantar.

Jemari Seni said...

Perangai org kita ni jgn nampak ada yg mula letak mula la berderet nak letak sama...hehehheh

fazilzura said...

cm kt tesco je dinding tu heheheh
mmmg pun org2 msia ni kurg sivik skit cz 'manje' yg amat .. pehtu kurg didikan ..
dr kecik kene didik , lepas ambik letak balik...