Ini Wilayah Hijau: Asmaradana Episod 13


07 April 2010

Asmaradana Episod 13




selama hany tengok drama asmardana yang menghiasi slot samarinda, baru semalam hany tahu itu episod ke berapa, kalau tak mesti hany xtau, maen tengok jer...semalam siap tunggu dari awal lagik, so tahu lah kan dah episod berapa...ummm tinggal sikit lagila, drama ni smpai episod 25 jer...


untuk episod 13 ni, takder satu pon si scene si zizah, semuanya berkaitan amran je semalam...hehehe. ok jom kita pergi ke citernye...


Amran berada di Penang...ye kot hahaha tapi yang pastinya utara laa pasai mmbe mmbe dia cakap loghat utara ja semalam yer...amran sekarang dah grade, pastu dah bekerja....then now ni siap dah jadik orang kana si Afia ker...haha ampon cek lupa la nama watak yang baru muncul tuh...


Tapi watak tu di lakonkan Natasha Hudson...
si Natasha ni...baru kematian suami, yang mana meninggalkan dia syarikat yang agak kokoh kot...hehe dari gambaran cite semalam laa...Infra Holding...tapi Natasha mengesaki ada penyelewengan, ini kerana kedudukan kewangan pon dah goyah bagai laaa...ye la si natasha ni bukan tahu sangat pasal perniagaan perniagaan nih...


Lalu,
dia offer kerja pada si Amran...dengan basic sallary rm5000, tak termasuk elaun lagik tuh...hehehe siapa ade lagik dialog pasai gaji nih semalam...tugas si amran adalah menyiasat serta menyeledik semua department, yerla untuk dia tahu which dept yang ada mengkhianati syarikat...ha apa lagi kan, konpem la senior senior kat company tuh mengamuk marah, nak nak lagi si penyeleweng tuh lagik la marah...so agak ramai staff yg di pecat dek kerana mereka tidak mengaku menyeleweng bagai nih...


ada sorang mamat nih,
dia bengang la ngn si natasha and amran nih, dia dah di pecat pon, selalu je dia mengintip natasha and amran, siap berkampon depan rumah natasha lagik...and satu hal si amran pon sengal selalu je berada di rumah natasha, kok udah di sedari natasha tuh janda skrg....bahaya kok pergi ke rumah nya mcm tu jer...


and,
1 day...eh night laaa...amran datang ke rumah, nak tunjukkan apa lagik bukti yang dia dapat kan...tapi sengal pergi rumah malam malam (hahaha, ko nih hany, dah jalan cerita dia macam tuh, drama beb drama....), pastu plak si natasha nih elok dgn pyjama dia kan (ye r, nak beradu dah...), maka di jemput la amran masuk rumah... and kebetulan lagik maid si natasha ni cuti sape tah plak meninggal...maka berdua dua an la mereka dimalam itu...


seperti yang hany jangka...hahaha,
si mamat dengki nih, kol jabatan agama ar beb...so tunggu malam ni lak yer...jangan lopaaa....

**betol ke eja pyjama tuh...hahaha**

sorang sorang tgk..
dengan tibi kecik....;)



Komen
0 Komen

No comments: