Ini Wilayah Hijau: Pasar Borong Selangor


02 April 2010

Pasar Borong Selangor




Malam malam gak kami ke pasar borong...laaa untuk ape lagik, membeli barang2 dapur laaaa...haha sikalang sudah masuk pasar borong maa...dolu dolu main jj, sikalang sudah main pasar...hehe kena la pelan penjimatan kan...masak woo sokmo main jj jer...



ha, nak jugak inform kat korang...hehe, hany ngn mz slalu la kan g pasar nih...tapi ni la 1st time g memalam macam ni...seyesly, better g malam...meriahhh hahaha, terasa berada di pasar ikan, terasa sangat berada di pasar...hehehe...dengan org ramai membanjiri pasar...(ye r kan, mlm le waktunya...udah siangnya bekerja) yang hany ngn mz knape malam nin jugak nak perginya kan...esok malam xboley ker...sebabnya, ahad petang hany dah nak gerak ke jb, sok malam mz balek lewat...sabtu lak mz bekerja...so bila lg nak pergi...saja nak gak g ngn suami kan...sambil2 bermanja, boley suruh suami bayarkan...hahaha ;)



hany ni dulu,

nak masuk pasar? waaa bisa di bilang dgn jari yer...selalunya mak hany yang beli bagai seme tuh...tapi Alhamdulillah...sekarang ni, tak der segan silu dah nak pegang ikan kat pasar tuh, nak seluk seluk tangan kat dalam air ikan yg hanyir itu...nak belek belek ayam yang tertonggeng kt atas meja di pasar tuh...selamba kodok dah sekarang...chewahhh berlagak ko yer hany...



ape kamu shopping yer:


ikan tongkol 2 ekor = RM8.00 (1kg 200g)

ayam 2ekor =RM25.00

kacang & sawi = RM2.00

santan kara 2kotak = RM3.60

gula 1paket = RM1.70


yeay, sabtu ni mak nak buat nasik lomak...makan dgn ikan tongkol (ganunye nasik lemak)...


oh ya, kalu korang pergi pasar borong ni kan, korang kena pndai pndai la nak beli ikan tuh, jgn beli yang depan depan je, try ke belakang jugak, mungkin lagik murah...contoh ikan tongkol, kitorg dapat 1kg rm6, yang depan ada 1kg rm8.50, rm7....so kena rajin la kan...



and satu lagik, contoh kalau nak beli barang2 yang dalam plastik kan, make sure korang check betol betol...contoh malam ni hany nampak kue tiaw, dia punye plastik dah berlobang...macam kena gigit....korang rasa angkara sape yer...mesti cik siti kan (mak hany panggil tikus cik siti....hehehe, org tua tua cakap jgn sebut nama betol nnti habis dia gigit gigit kain baju kita...so nama samaran tikus mak hany bagi cik siti)...so hati hati yer kengkawan...kan jadik cam kes Arwah DIN BERAMBOI...bahaya tuh....



masuk kete jam dah kul10.33, ayokkk Asmaradana dah start...kitorg terus zassss balek romah...tengah syok ni, mane bley lepas beb....


sekian, laporan kami dari pasar borong selangor ;)





pix : from mr.google



pix : from hanieliza.fotopages.com






Komen
0 Komen

No comments: