Ini Wilayah Hijau: Sehari Bersama Aidid


03 April 2010

Sehari Bersama Aidid



hari nih, aidid ngn mak dia datang umah hany...saja je melepak kat rumah, abah dia g main futsal...aidid datang sini pon selalunya kejap jer...tapi hari ni aidid duk sini agak lama, makan tido mandi kat sini...hehehe tapi idokla sampai sehari, udah bangun nya pun kul11 kan...mama dia bangun pon lambat...;)

Aidid yang baru sampai...masih sangat cergas...hehehe


Aidid ni +- 6bulan laaa...Aidid ni sangat baek budaknya, suker tersenyum...senang sangat nak buat dia senyum, agah dia sikit jer, dia dah senyum...panggil panggil nama dia jer, dia dah senyum...dia suka pandang muka kiter...senangla nak jaga dia nih...dia baru pandai guling2, pastu ala ala nak merangkak laa...hari ni dia guling2 sampai bawah meja....pastu guling guling lagi ke sofa...seb baek sofa rendah kalau tak masuk bawah sofa....



agaknya Aidid ni alergik kot...tengok la area mulut dia tuh...dah sapu ubat dah, still macam tu gak..tapi dah kering la...see pandai dia senyum kat kamera...




Around 2++ Aidid dah tidur...senang jugak nak bagi dia tido...letak kat tilam, tepuk tepuk jer dia dah tido..haha itu sbnrnyer dia mengantuk sangat...hahaha tapi time dia nak tido dalam buai ha, hayun la ko buai tuh sampai tido...;)


Satu lagi, Aidid ni, kalau dah start bersembang dgn dia...agah agah dia...ha, kalau sekejap ko bangun mesti dia menjeritttt..pandai yer, nak orang layan dia jer...nak orang sentiasa ada dekat dia...kalau nak bangun g basuh tangan ke ape ker...mulut tuh kena je bersembang dgn dia, sebut nama dia ker...ha nnti dia ok laaa... tak menjerit la dia...sebab dia dengar suara kita...so dia rasa secure la kan...




Elok jer aidid tido...mama dia ngn auntie dia ni larik g JJ, hahaha tinggalkan Aidid ngn mak hany...Aidid senang je nak di jaga...lagipon JJ tuh dekat jer, so hany cakap kalau ada apa apa kol jer...kami akan terbang terus balek..hehehe...


Malamnya, kami ke rumah aidid, makan makan sup...hehehe oklah aidid, len kali aidid duduk dgn ciksu eh... haha pandai ke ko jaga???



Komen
0 Komen

No comments: