Ini Wilayah Hijau: Isteri nak ikot suami pergi kerja ;)


11 December 2010

Isteri nak ikot suami pergi kerja ;)

 

 

 

MZ kan kena kerja hari nih, awal awal dah bagitahu hany, seharian…..seharian yer….maka hany pun ngengader lah kan nak ikot…

 

 

 

Hany : can i follow u?

 

MZ : nok g keje laaaa

 

Hany : ye la , nak ikot…

 

MZ : laaaa mane boleh

 

Hany : kenapa tak boleh

 

MZ : ye lah mane boleh

 

Hany : xpe la syg online laa…(dalam hati nak g jenjalan kat lain, sbb MZ keje kat jalan tun razak tuh)

 

MZ : mane buleh, esok g DR la, nok masuk tuh pak guard cek nama sorang2, kena tinggal ic, amek kad…

 

Hany : xpe ar, b ckp la mcm ni, ni isteri saya, saya kena bawak dia keje, dia lah pemberi semangat untuk saya, kalau tak saya tak boleh buat kerja….

 

 

 

 

belom sempat hany habis cakap, MZ ngadap laptop tanpa mendengar apa yang hany kata…sambil senyum senyum….ahhaha sampaikan hany pun senyum….

 

 

agak la kan…huhu saja jer nak tengok ape MZ kata kan…mane tahu dia ajak…tapi kalau seharian tak mahu laaa hany ikot. baek duk rumah lepak, tidooo…;)

 

 

**b….hari ni makan kat luar eh….;)**

Komen
6 Komen

6 comments:

Norhafiza said...

alooooo..siannye..klo No sekejap je Abang bawak p sebab tempat keje Abang under shoping compleks..leh gak cuci2 mate..tp klo dh seharian..ooooooo cannot la cz No pun tak tahan nk jaga anak2 huhu..nanti macam2 dia nak!..lari bujet huhu...bek duk umah hehe..

Paling lame pun dlu mase Abang balik lunch kol2 No ikut skl..ok la cz kol5 Abang balik..3jam kire ok dah tu..hehe

Ena said...

alahai.. siannya..

tapi kan ena tak suka ikut huby p kijer la sbb nati bosan.. dier sibuk ngan kijer dier kite pulak dok melangut tak tahu nak wat mende.. kalo bawak anak2 plak.. haihhh lagi jd tensi.. so, dok umah lebih baik la gayanya.. huhu

mzhany said...

@no, waaa sronok tuh no, bleh window shopping kan...ha tp betol la kalau dgn anak, memang xleh jadik laa...dgn berkejar kejaran sana sini kan...


@ena, huhuu betol gak tuh ena, nak nak ada anak kan, payah nak follow....

ardinihumaira said...

kawan dni kan laki dia keje cam hubby akak kot. keje bank... yang kadang2 kena ke sana sini tu... dia selalu bawa kawan dni tu g sana sini tapi tak kasi masuk dlam bank. dia kasi duit suh kawan dni g jalan mana dia suka hehehe... kira ikut jugalah. cuma tak masuk dalam bank

Norhafiza said...

hahaha..bace cite dni kan tingat hal ank2 No..mase Abg duk wat keje dia..No duk melangut sebelah Abang..anak2 No yg nakal ni p men kete2 kat 'pintu besi' yg simpan duit opeh..siap bunyi vroooom3x hahaha..

a a hany..klo jatuh pecah brg2 kita gak kena ganti..tp alhamdulillah No xde kes lagi..mudah2an esok2 pun nauzubillah..

mzhany said...

@dni...waaa dni sonot nyer...besh tuh, sokmo la nak ikot kalu camtuh. dapat duit g shopping ngehngehngeh...tp selalu akak ikot MZ, dpt je masuk bank tu dni...huhuhu bukak lappy, buat keje sendirik ;)


@no, ahaha bahaya tuh no...heheh tp budak budak kan, mana la tahu, dorang maen je kan....