Ini Wilayah Hijau: Resepi Epal susu versi hany


27 December 2010

Resepi Epal susu versi hany



hany suke sangat epal susu. kalau air buah hany jarang order air lain, mesti epal susu jugak ajdi pilihan hany. ummm jumaat lepas hany buat air epal susu. untuk minum berdua je dengan MZ.


jom usha, epal susu versi hany jom…

241220104227
epal hijau,
kasi potong itu epal…suke hati la nak potong macam mana kan. sebabnya nanti kan masuk blender, kasi blend itu epal jugak…huhu


241220104228

pastuh,
hany suke campurkan dengan susu low fat dutch lady nih. ha memang tak sodap la rasanya kan, sebab susu low fat nih, mana da rasa sangat. so korang bolehla campurkan dengan susu aper pun yang korang suke. susu ibu? umm xpernah try plak…mungkin korang buleh cuber…


241220104229
Masukkan epal dan susu low fat tadi dalam blender…


241220104230
pastuh,
hany campurkan dua sudu susu manis biasa tuh. huhu kasi ada rasa sikit…;)


241220104231
ni dia setelah di blend kan campuran tadi yer….ha, campuran ni sepatutnya kena tapis…dah blen kan, so dia nye ape kenama la tuh, kena la asingkan, amek air nya sahaja, baru sedap…


tapiii…
hany malas sikit so tak tapis ler ;)


241220104232

inilah ropenyer…
hohoho tak masukkan dalam gelas transparent, maka kena amek gambar dari atas…tapi kenapa kaler dia tak hijau ;)


ok itu jer,
jom try jom…
Komen
10 Komen

10 comments:

LyNn HaMzAh said...

sedap x rasanya?

ardinihumaira said...

cedaaaapnye kak! nak cikit :D

MAMA AIZARA said...

azi pn suka bangat epal susu..tp tak penah buat sendiri and kalau beli kat kedai rasanye berbeza2..kadang2 puas hati kadang2 mengecewakan...

mzhany said...

@kaklynn...heheh kekdg sy buat sedap, kekdg tak..ahaha xtahu knape tak konsisten rasanya


@dni, hehehe meh dni meh


@ha tu ler, ikot kedai gak tuh azi...

Ena said...

nampak cam sedap.. ena kus epal tp tak pernah lg rasa epal susu.. nak cuba gak la nanti.. nyamannnnnnnnnnya..

Diyana Zulkifli said...

menarik eh nampak sangat sedap..nak cubalah! ;)

Norhafiza said...

naaaaak skeeeet! sedaaaap nih..no sll buat..kdg2 no tuko epal tu ngan carrot..ais tu no blend skali..klo xde stok susu sego..susu pekat pun jadik hahaha...janji leh minum kan hany hehe..tp no buat mmg tak tapis hany, sebab rasa rugi la so minum skl ngan hampas2nya kui kui kui..

1lg no suka wat epal ijo + garam sket + gula + ais + air..sedaaaaap!

Myra Jay said...

Mcm sedap je.. xpenah try lg, nnti nk try buat la.. ;)

mzhany said...

@ena, ha try la ena...hany selalu buat epal susu kt romah


@diyana, ha sila cuba...hasil tgn sendiri mesti lagik sedap ;)

@no, hehhe hany selalu tapis, tp kali nih malas menguasai diri. owhh hany xpernah lak cmpur ngn garam tuh...kena try la ni


@myra,heheh cuba la myra...pasti puas ati ;)

misyamissyou said...

aww akak!! same la kite suka gile epal susu..mmg ni je slalu order kalau nak minum air sejuk..hehe..tp pemalas nak buat sndri..huhuu