Ini Wilayah Hijau: Masa itu emas…jadiii…


15 December 2010

Masa itu emas…jadiii…

Kenalah ada jam ;)


sebenarnya nak citer pasal jam…pasal masa itu emas, semua orang dah tahu kan, dari sekolah rendah lagik dah didedahkan oleh cikgu cikgu, belajar lah bersungguh sungguh, jangan membazir masa kerana masa itu emas, masa yang berlalu tidak dapat diundurkan…blablablabla….(apa yang ko mrepek nih….)


MZ kan,
selalu jer pecahkan cermin jam dia. gerammmm owhhh. masa kitorang nikah, memang takder hantaran jam. so hany beli la set dunhill (tak ori yer, sila maklom)…hany punyer elok je sampai sekarang…MZ punyer dah pecah cermin…gara gara tersngkut masa nak tutup tingkap rumah…hahaha rajin MZ kan…


pastuh,
masa jenjalan kat ganu, MZ berkenan plak 1jam nih, lambang G gituh kunun kunun untuk GUCCI, tapi maklom lagik skali tak ori yer…tapi sangat la MZ berkenan…last last pecah cermin jugak, kali nih plak terjatuh, takde sangkut sangkut dah…hurmmm

141220104163 tu dunhil tak ori hany dan ‘gucci’ yang pecah itu…


pastuh,
hany jenjalan la kat FB, skali ada tengok jam nih…tapi macam mahal je kat FB. terus search kat lelong ;)…yeayyy ada, murah beb sekali ganda murah ahaha…


setelah setel semua, maka semalam pon sampai la barangnya…beriya tau tunggu MZ balek nak tengok, padahal boleh je bukak sendirik. tapi nak jugak tunggu MZ balek and bukak kan…ahaha kelakor…

141220104167

141220104169 inilah jamnya…hehehe


eh mana chermin nyer? ahahha hamek ko, kali nih xde cermin terus… yer lah asyik duk pecah jer cermin nya kan…ha naseb laa…

141220104174 nampak tak pukul berapa datok harimau


Untuk lihat waktu, tekan sekali butang atas…kan ada dua butang tuh kat jari hany tuh…ha tekan sekali utk waktu…owhhh boleh pilih nak sistem 24H ker 12H...uuu kelasss jugak kan...

141220104172 Tarikh 14.12…cara baca dari bawah…ahahah felik plak kan…


nampak tak tarikhnya….semalam tuh. tekan 2 kali butang atas jugak, untuk melihat tarikh…


brand aper???
ahahha ntah tak der brand kot. jam murah derrrr….RM40++ jer. seb baek otak bleh berfikir nak carik kat lelong, kalau tak semalam dah nak order dari FB, RM80++ tau…


cahaya tuh ada dua BIRU dan MERAH. kalau MERAH dia punya bracelet tuh kaler silver. owhhh kalau nak search sila gune nama nih IRON SAMURAI- IMPORTED JAPAN INSPIRED ICE BLUE LED CHAIN WATCH


ahahahha, kejamsss terus bagi jam yang takder chermin kan…ehehhe takperla…kejap jer tuh…tengok ler ;)


**seb baek suami jenis tak kesah branded ke tak nih kan… alhamdulillah**
Komen
17 Komen

17 comments:

aleen aiden said...

waa..mcm menarik je.nak 1!hee ;P

RedBerry said...

interesting... nanti dah takde apa la pecah...cermin takde :)

AMir Izzat said...

wah! nampak mcm canggih la kak!! nak pinjam sat..boleh? hehe

Izzatul Iman said...

cantek seh...

takde cermin = takde cermin yang pecah...

hehe...

Fiza Amran said...

wahhh interesting item...

apak cikidong said...

cantik jam nih! nak satu!!!!

syalinda johari said...

nak satuuu

fiq said...

bg fiq masa itu nyawa. hehe.. wow, unik nyer jam cmtu. x pernah jumpa lg =D

mzhany said...

@aleen, a'ah menarik jugak, hehehe ada 1je aleen...


@berry, ha betol, xde cermin, maka takkan ada cermin pecah...;)


@amir, hehehe idok le canggih pun cam jam budak2 sbb digital kan.hehehe nnti aka ty MZ dia bg tak pnjamkan ahahhaa


@izzah, yer xde cermin pecah lagik pasnih, tapiiii kite tgk lak apa yg jadik pasnih...ahaha


@fiza, boleh la fiza, sekadar nk tgk kulbrape bagai tu kan


@Apak, ada 1 jer...;)


@linda, ahah linda xsesuai owh dgn lengan ko yg kurus tuh...jam ni besor gedabak weih...

Oasis said...

Wah..jam tu sangat hebat la. Mvm citer2 future je..

Norhafiza said...

cantiknye..cam gelang tangan pun ye gak kan hany..skang dh macam2 pesen dh design dia..nnt senang2 No p cek kat 'lelong' tu..mn tau ada yg tersangkut kan hihi..thx hany 4da info..

mzhany said...

@wadi...ahahaha mungkin sbb cahaya biru, dan dimalam hari...wooo jadi effect dia mcm canggih ;)


@no, ha no try la usha lelong tuh...hany suke beli brg2 murah kt situ ;)

nani said...

wah versi baru punya jam ni..menariksss ;0

ardinihumaira said...

Ya Allah...
tatau nak kata apa. canggihnya jam ni.. berkenan betul dni. rasa nak hadiahkan deen lak. tapi dia baru je beli jam. huhu... tapi sies jam ni lawa. kalau dni beli dulu pastu simpan kasi tahun depan sebagai hadiah tahun baru boleh kot. suh dia pakai masa wat keje lasak2. tadela pecah muka jam bagai kan kak. ohhh ohhh tatau nak describe cmana tahao dni dah berkenan kat jam ni. lawaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa sangat :D

mzhany said...

@nani, ahaha ntah le nani...maen beli jer, janji xde cermin ;)


@dni...hehehe betol gak dni, setkt buat lasak tuh ok lah kan...hehehe cube dni search kt lelong, mungkin boleh dpt lagi murah tau dni...sebab ada yg pakai bid tuh, buleh dpt lagi rendah dr RM40 tau....

MAMA AIZARA said...

unikla jam tu hany..
tak penah tahu pun kewujudan nyer...
teringin jugak azi nak memilikinya...hi3

mzhany said...

azie, hehehe tu ler...hany pun maen search je then terjumpa nih ha...eh azie try la usha kt lelong tuh..kot kot kenan...murah2 ahah setkt nak buat lasak kan...