Ini Wilayah Hijau: Tutorial:Naikkan Trafik Dengan Freeviral.com


20 December 2010

Tutorial:Naikkan Trafik Dengan Freeviral.com



Siapa tak mahu trafik kan…tipuuuu la kalau ada yang tak mahu kan. ok mari sini hany share kan dengan korang yer. ini pun hany tahu dari uncle, yang meletop letop itu…dan uncle ada inform kalau bua tyang ni tak mengganggu status GELIHATI Nuffnang tuh yer. sebab tu la hany pun berani mencuba….;)


Mula mula, KELIK SINI yer…ni la page untuk korang bermula dan register. yer kena register dan ianya adalah PERCUMA yer.




1) ok, masa korang dah kelik link yang kat atas tuh, korang akan masuk ke satu page, korang nak baca ke taknak ker, suke hati la. ahaha tapi bila korang dah decide nak register tuh, korang kena masukkan 7code. ha seperti gambar dibawah ni.

12-18-2010 8-36-48 PM

macam mana nak dapatkan code untuk dimasukkan dalam kotak tuh. ha hanya klik pada link yang telah di provide. nampak tak yang bahagian mula mula SPonsor Ad;korang kelik la link atas yang Sponsor Ad tuh. nanti korang akan bukak 1page yang akan bawak korang ke web tersebut. korang kena tunggu sehingga code keluar. yang nombor nombor tu lah. dah keluar masukkan dalam kotak tuh.


ha ulangi la untuk seterusnya sehingga korang dapat semua code.

12-18-2010 8-42-04 PM


2) Seterusnya, turun ke bawah dan isi kan info anda. alaaa semuanya direct je, isi isi isi….hehe untuk bahagian TEXT AD tuh, nak masukkan kemudian pun boleh.

12-18-2010 8-42-42 PM 
then lepas tuh, klik la SIGN ME UP NOW.pastuh nanti akan dapatla mesej seperti dibawah ni.

12-18-2010 8-43-04 PM

3) Nanti korang akan dapat email. aktifkan akaun, just klik je link dalam email yang diberi. Selepas itu, korang kena masukkan code yang diberikan dalam blog korang. ok meh hany tunjukkan caranya yer.



4) Macam biasa, pergi ke EDIT HTML. masukkan code yang diberikan ke email anda diantara <head> </head>. yang ni hany punyer la kan.

<SCRIPT SRC='http://www.freeviral.com/freeviral.js'/>

Seterusnya, masukkan code yang juga diberikan dalam email anda ke dalam <body>

<body OnLoad='FreeViral(350335)'>

ingat yer, masukkan dalam <body>. body tuh memang dah sedia ada dalam belog korang. masukkan di dalam yer di dalam.


12-19-2010 9-55-17 AM
Lepas tu, SAVE LA TEMPLATE anda.


5) Lepas tuh, log in ke freeviral.com anda, menggunakan id/password yang telah dihantar ke email anda tuh yer.

12-19-2010 9-47-39 AM

bila dah log in, kelik ke EDIT MY AD, macam tadi hany tak tulis apa apa kat TEXT AD. so bahagian tu akan kosong la, then hany masukkan Welcome to My World. pastu SUBMIT CHANGES.


ok, nak tahu jadi ke tak…hehehe cuba klik link yang di berikan dalam email anda, mesti akan keluar link anda disitu.

12-19-2010 11-55-37 AM
Nampak tak,
yang nombor 1 tuh, Welcome to My world tuh. ha ituler hany punyer. hehehe…


dan inilah ruper bila link tersebut di klik.

12-19-2010 9-49-03 AM

okay…selamat mencuba….


**kalau tak dpt buat, boleh jer email daku yer…and TQ to uncle**
Komen
6 Komen

6 comments:

Norhafiza said...

tengkiu hany..oooo patut la tiap kali No buka blog hany ye kua FreeViral ni..agaknya suh No cuba gak kot hihihi..

mmm lambat N3 hany masuk lam list No..ni No jmp lam fb..lam list stil duk 'filem sosial' lagi..

Norhafiza said...

hurmm..no ni dh daftar kat nuffnang tp xdapat masuk lam blog..xjmp cari kod dia..agak2 hany kan..kena tuka template lagi ke?..

srikandi.aicha said...

salam.thanks tau tuk info.da try dah!(^^).

nak share blh? nanti sy link blog hany okeh?

mzhany said...

@no,eh no memang ada kuor ke freeviral tuh? sepatutnya kalau direct access ke mzhany.com xde kuor...


@aicha, huhu silakan silakan, xkesah share kan je ok...

amgreatz said...

so macamana? ape hasilnya? traffik naik tak? baleh tgk screen shot x?

try ni pulak
tambah traffik

majalah biar betul said...

boleh dapat ke?