Ini Wilayah Hijau: YTF


03 December 2010

YTF

YTF=Yong Tau Fu

 

 

ni singkatan MZ ngn hany la, taktahula korang kan…

 

 

rabu lepas,

pasar malam area opis hany, so hany beli la YTF ni untuk makan berdua dengan MZ. ummm tapi hany beli tka banyak laaa…selalunye kalau makan berdua beli lebih sikit sebab ye la berdua kan…

 

011220104085

 

sekali,

MZ mesej cakap membe dia yang dah 8tahun tak jumpa nak datang, nak jumpa sembang sembang la kan…8tahun tuh lame tuh…

pastuh, hany cepat cepat reply…

 

 

“b, jumpa la membe b kat kedai, syg malas nak tukar baju”

 

 

ahahah, kejamss taknak orang datang ke rumah kan…tunggu punye tunggu…adoiii dah lapo nih, tak balek2 jugak si suami ku ini…pastuh MZ mesej…

 

 

“makan la dulu, b da order nasi goreng nih…kalau nak tinggal ytf tinggal la, nanti b makan”

 

 

maka,

isteri pun makan la sebab lapoooo yang…time lunch makan roti jer…makan punyer makan, punyer makan, punyer makan…sekali dah rasa sendat perot nih…then stop laaa…pastu baru teringat kat MZ, tengok kat mangkok YTF….

 

 

011220104086 

 

harharhar,

kejamssss kan, tinggal itu jer…huhu kangkong tuh memang tak terusik, hany tak suker kangkung. seb baek suami dah kenyang kan, balek perabihkan je ape yang tinggal…kalu tengah lapo…memang membara la hati suami kan….

 

 

dasar kuat makan….

 

 

**mungkin dengan adanya PB, mampu kurangkan makan ;)**

Komen
4 Komen

4 comments:

Amirah Yusof said...

terliur nengok YTF ..kena tgu pasar malam baru ada..

mzhany said...

a'ah mira, akak pun tunggu pasar malam la kalau nak makn ytf ni...

ardinihumaira said...

lama betul dni tak pekena YTF kak! huuuuuu nanges nak makan gak.. nasib baik petang ni ado pasar malam

mzhany said...

ahaha dni, jgn nange...ptg ni g carik eh...eh kat klate YTF ni, kuah dia camne eh?