Ini Wilayah Hijau: Mengandung : Bilakah masa yang sesuai untuk bertemu doktor


11 December 2010

Mengandung : Bilakah masa yang sesuai untuk bertemu doktor






kawan kawan,
hehehe jangan la jemu, bila hany asyik buat entri pasal mengandung kan, kali nih, entri ni tak der sentap sentap lagik…yer promisee…


hurmmm,
ada 1 of my member, yang bertanyakan pasal hany dah mengandung ke belom…hany cakap la takder rezeki lagik…dia pun tanya la jugak kan, bila nak jumpa pakar bagai…blablablabla….


owh yer, dulu, dia and wife dia pun lambat dapat anak, after a year br pregnant. itu pun setelah dia pergi mencuba disana sini laaa


dia kata,
one of the doc yang dia jumpa, bebel bebel kat dia, sebabnya? dia and wife dia lambat sangat datang jumpa. doc tuh cakap sepatutnya 6bulan nikah, tak pregnant lagik, kena datang jumpa terus….


hurmmm, macam mana tu ???


sebabnya,
banyak yang hany dengar, kalau nak proceed to pakar, at least selepas setahun baru pakar nak terima. kalau tak cukup tuh, siap kena bebel jugak.


hany pon ada la jumpa doctor jugak tapi bukan pakar…doctor tuh pun cakap benda sama…at least setahun laaa tunggu….


hurmmm…
Komen
12 Komen

12 comments:

brown19 said...

akak... pegi la cuba... mana tau ada rezeki...
baby akak mesti cute mcm akak nnt...
chayok akak!

rixals said...

kalo dah setahun.. barulah jumpa.. doktor pakar suh 6 bln.. sbb nak duit tu.. hahahha

mzhany said...

@ain...yer akak memang dlm plan nak jumpa la, kena usaha kan...heheh tengkiu ain...ain bukan cute mcm akak, tp chubby mcm akak ;)


@rixals...hehehe mungkin jugak kot..skrg semua duiittttt....

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ooo gitu plak Hany... berlainan dgn kes kwn I yg kena bebel dgn doktor sbb mengeluh takde baby sedang kawin baru setahun jagung.

MAMA AIZARA said...

member azi ada gk la yg 2 3 org dpt anak lmbt, diorg pi pas setahun, ada yg dh berhasil..azi takde pengalaman, 5bln kawin alhamdulillah prgnant..huhuhu

Cik SHiNJU said...

alamak...salah masuk forum la pulak..
saya bkn doc pakar..tp tok mudim..huhuh :P

Norhafiza said...

betul hany..klo bab2 ni mst sensitip sket bg yg berkenaan..alhamdullillah hany boleh boleh handle..mmg ya kn tgu setaon dlu br p pakar n betul la cakap rixals tu hihihi...

benda ni semua atas kuasa ALLAH SWT hany..hany tau tak brp lama Tengku Mahkota Pahang, Tg. Abdullah dan isteri sabo menanti kelahiran cahaya mata..pelbagai cara dh guna..ALHAMDULILLAH..berkat kesabaran ALLAH SWT memberi rezeki yang melimpah ruah..skang Tunku Azizah dh bina satu yayasan di panggil TAFF-Yayasan Fertiliti Tunku Azizah tanda kesyukuran tak terhg serta nk bantu rakyat jelata.

Waima sedara No dlu 7-8thn memendam rasa (ada penyakit dalaman)..pelbagai cara dh dikhtiarkan..ALHAMDULILLAH rzk amik anak angkat tahun berikutnya selang setahun mendapat rzk ALLAH SWT..penyakit dalaman pun turut ilang..alhamdulillah

Klo nk citte bab ni hany..mmg ramai kwn No yg hadapi masalah sama ngan hany..xcukup jmp pakar cara tradisional pl dcuba (urut perut dll)..

Hany adalah antara yang ALLAH SWT bg ujian sejauh mn tahap kesabaran hany..yg penting hany jangan putus asa..cubalah selagi mampu dan berdoa siang malam..

No turut doakan semoga hany dan MZ mendapat rezeki yang melimpah ruah berkat kesabaran hany selama ni..amin..

INGAT..rezeki itu datangnya dr ALLAH SWT..kita cuma berikhtiar..

Fiza Amran said...

aminnnnn saya doakan hany yer..

Oasis said...

Betul tu hanny. Xpe, blum rezeki lg. Teruskan berusaha ok.

brown19 said...

xpe... chubby itu cute! =)

littlehumblelynn said...

hany

yes..after setahun kalo mmg x leh conceive lagik!!cubalah hany jupe pakar,,boleh tau apa masalahnya..tp both side kena pg setahu akak!apapun jgn putus doa :)

syalinda johari said...

hanny, yg aku tau setahun tak pregnant baru g jumpa doc. kwn kita (ko kenal) pun dh pegi dh, ke Annur Bangi, menjadik, insyaallah bulan ni bersalin, kwn aku keja IT kat HKL p check kat HKL and terus wat rawatan kt sana. dn bersalin pun, arini dia start keja dh.
aku syorkan ko pegi la hanny..insyaallah, iktiar kan. yg kawan aku kt HKL tu problem dia sbb hormon lelaki dia lebih byk dr hormon pempuan. tp alhamdulillah berjaya. caiyook22 hannyy...