Ini Wilayah Hijau: TAHNIAH buat Hafilah….


11 December 2010

TAHNIAH buat Hafilah….

Hafilah,
TAHNIAH…dan selamat pengantin baru. hehe dah menamatkan zaman bujang kamu…Alhamdulillah…



Hari ni,
adalah kenduri opismate hany, Hafilah yang mana juga kawan MZ. hurmm yer hany tak pergi kenduri nya…


Hany dah kenal dan berkawan dengan Hafilah ni dah masuk 2tahun la kot…hehehe ye ke FIlah…+- la yer ;) Hafilah ni pun seorang blogger dulu, tapi sekarang dia dah private blog dia…memuler sentap, ingatkan hany dia tak allow kan, sekali rupenyer dia dah private terus.umm mungkin lepas dah berumahtangga nih, dia akan aktif berblogging lagik kan….mana tahu…


Hafilah,
hany ingat lagik, hany start jumpa dia masa dia nak masuk rumah, hany lah yang bawak dia dan tunjukkan dia satu rumah. ahahaha macam orang jual rumah lak. dia ramah, hany pun ramah hehehe nak jugak tuh…so senang la kan sembang2 semua.


Sejak Hafilah  masuk umah, maka hany tak perlu lagik basuh baju secara manual…ahahah sebab Hafilah  ada mesin basuh. huhu, Hafilah terima kasih sebab bagi hany gune mesin basuh awk. dan terima kasih jugak atas segala benda yang hany pernah gune yer Hafilah, halalkan segala gala nya yer.cehh macam hari raya plak ;)


Hafilah,
hany kagum dengan Hafilah nih…seyes dia seorang yang baekkk…memang baekkk sangat, pastu kekadang dia sangat innocent…bukan maen atau buat buat owhhh…hehehe. apa yang buat kan hany kagum dengan dia:

1) dia jenis berfikiran positif
~ betul dia memang seorang yg berfikiran positif…kekadang kan hany lak yang mcm buatkn dia jadi negatif…hehehe setiap benda dia akan fikir positif…


2) dia seorang yang kental bila berdepan dgn user
~ ha ni memang hany takder. kan kalau kerja kan, nak nak melibatkan user (client), dia memang kental la, tabah owhhh. user kata apa pon kan, hany tengok dia bleh handle jer.sokmo laaa…memang salute laaa.kekadang fikir, camne nak jadi mcm Hafilah ni, apa user kata, user buat, dia bleh handle, pastuh dia mcm tak simpan dalam hati…rileksss jer…

3) bukan seorang pendendam
~ huhu disebabkan berkawan dengan dia, dan dah banyak perkara yang terjadi…personally hany akui dia bukan seorang pendendam. bukti, huhu xperlu la di ceritakan….


4) fragile
~ hahaha Hafilah bukan kaca yer…tapi disebalik kekentalan dia tuh, ada jugak benda2 yang buat kan dia cepat emo…


5) tidak suka menyalahkan org lain atas apa yang berlaku
~ha, yang ni dia kan selalu suka salahkan diri dia walaupun pada hany bukan salah dia tau..gerammm dgndia…tp ada bagus nya sebab, kalau dia salahkan diri dia maka dia takkan berdendam dgn org kan…tapi yg tak bagushnye…mesti dia akan tensen bila terasa diri dia yang bersalah….eiii geram…



Hafilah,
ingat tak dulu dulu kita selalu g karaoke kan…owhhh bak melalak toksah cakap la…melayan jer kitorang nih. dia lah yang melayan kalau hany duk nyanyi lagu2 melayu yang lentok2, yang rock kapak punyer…sebab hany selalu nyanyi lagu lelaki jer, pompuan tak retiii. ingat tak kita nyanyi lagu dan bunga bunga berguguran, masa tu dengan zai sekali…ahahah lawak seyhhhh….


nak je taip semua kenangan kitorang dulu dulu, tapi takperlah, takleh la filah sedihhhh…uuu ntah tiba tiba rasa sebak, sebab teringat semua kenangan lalu tuh.time hany menanges melalak gile gile depan tv, Hafilah dan Fatiha la yang pujuk. setiap kali hany nages mesti ada la dorang ni pujuk.


Hafilah,
hehehe hany suke owhh dengar dia cakap loghat perak..ater dah jadi mcm tu…ahahaamcm tak kena…roper dia burok benor…ahahaha filah bukan gelakkan kamu yer…kekadang hany pun terikot dia…(filah, esok kitorang nak g tgk hantukaklimahbalikrumah)


kitorang sama sama, g exercise, maen badminton…sebab nak kuruskan badan masa tuh….sebenarnya hafilah memang lagi kurus dari hany masa tuh…sekarang lagiklaa dia lagi kurus…huhu kental tuh, siap g beli raket baru bagai, every weekend pergi court badminton…seyes sronok gilossss…


Hafilah,
maafkan hany dan juki yer, sebab tidak dapat menghadirkan diri ke majlis perkahwinan kamu yang pastinya sangat meriah…


saya dan juki doakan semoga majlis hari ini berjalan lancar…InsyaALLAH…dan kami doakan semoga masjid yang didirikan ini akan kekal sehingga ke alam syurga…InsyaALLAH. nikmati kehidupan berumahtangga ini…dan pastinya akan ada liku liku yang dilalui. semua itu lumrah kehidupan…


maafkan kami lagi sekali….


**sowii gambar xde sebab tengah menunggu org mms nih;)**
**hany dgn hafilah memang bahasakan awk sy, sila jangan muntah, ni betol2 yer..**
Komen
6 Komen

6 comments:

ardinihumaira said...

besok kawan baik dni bertunang tapi dni ada dua paper pagi petang huhu tak sempat nak g. sedih gak

fiq said...

selamat pengantin baru hafilah =)

Norhafiza said...

selamat pengantin baru hafilah..wah panjang lebo bace entri kali ni..ade No senyum kriput2..

Tp bab tang xleh p kenduri tu rase tersentuh sket...No ni sensitip kot hihi..sbb sejak duk labuan ni No xberkesempatan p majlis kawen ank2 sedare No..padahal kami penah men pondok2 same dlu..membesar sesama..org kate kakak n abang sendiri bagai mak/pak sedara lak hihi..harap2 hafilah faham keadaan hany n MZ ye..No turut doakan semoga hafilah n suami bahagia hg akhir hayat..

dayakhs said...

beb..aku dh lame nk tnye..pesal ko ngn filah..ckp "SAYA,AWAK"..tp ngn aku ko selamber kodok jer.."AKU,KO"..hahah.tp filah ckp sbb ko mase memula tunjuk umh kt die dh sopan santun..trus lekat saya,awak..aku pn nk bersaya awk ar ngn ko..bleh???hihiih..gewdiks!

satonaka a.k.a ajak said...

oi dayakk..ko pergi la wat blog ko..hahahahha saya awak saya awak..kecoh gewdiksss..hahahhah

Fielah said...

terima kasih wahai hani... pjg sungguh entry mu itu... byk betul puji2an...rasa mcm x layak je semua tu... hoho... tak pe la hani x dpt dtg, jgn sedih2 ye.. ada rezeki dtg kenduri belah ajak ye...nnt awk boleh join berarak skali hehe.... terima kasih lagi skali hani...