Ini Wilayah Hijau: Antara NGANGKUNG, HKLBR dan 2ALAM


14 December 2010

Antara NGANGKUNG, HKLBR dan 2ALAM




Bagi hany la kan,
kenapa NGANGKUNG dan HKLBR mendapat sambutan compare dengan 2ALAM???


1) Reason nih memang sangat nyata, jelas terang lagi bersuluh, keangkuhan DR sendiri hany rasa…belom apa apa lagik dah target RM40juta….mungkin boleh capai RM40juta…korang percaya tak? 1 jalan jer dia boleh capai iaitu:

Mewajibkan semua pengguna JUSMATE untuk menonton cerita ini ;)bayangkan la berapa ramai pengguna JUSMATE kan dalam MALAYSIA. so for sure la dapat capai 40juta tuh kan…


2) review serta komen dari blogger. fuhhh korang tahu kan…berapa ramai blogger yang buat komen, kritikan pasal 2alam nih…tu tak kira lagik kat FB…so fikir sendiri la impact dia kan. sekarang kuasa blogger powerrr weih….


3) genre cerita yang tak general. contoh la kan NGANGKUNG dan HKLBR nih, sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat dan rasanya ibu bapa lagi suke membawa anak anak…so itu sudah menambag penonton yang akan ke panggung kan…2alam, cerita pasal aper? korang search la sendiri k….pastinya ibu bapa TAKNAK sama sekali anak anak mereka menonton cerita seperti itu….so sasaran hany muda mudi dan keatas…


4) waktu tayangan, macam NGANGKUNG dan HKLBR nih, ditayangkan musim cuti sekolah….haaa maka bertambah tambah la penonton kan. masa yang sesuai untuk menonton wayang dan filem yang sesuai….kan kan kan….


ok,
itu jer kot, nak bagi pendapat…;)
Komen
9 Komen

9 comments:

p@kcikLie said...

anak dan isteri jer sempat tgk ngangkung...PCL blm lg.

miss lolly a.k.a luvfareda said...

ewh bape eh kutipan keseluruhan 2 alam ?

kedaikain said...

2 alam hanya dpt 500k,sgt jauh dr target tp sudah cukup bagus bg filem2 tempatan.ngangkung n HKLBR memang best...teater Natrah2 pun gempak.Marilah kita sama2 menyokong industri kita...

Fiza Amran said...

http://livelifeenjoy-pearlnscarf.blogspot.com/2010/12/azam-yang-dah-tercapai-atau-masih.html

hany spesel for u

Oasis said...

hantu kak Limah tu mcm best je. Offmate tak henti2 gelak bercerita

fazilzura said...

NGNGKUNG BESHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH HKL lum tgk lg

mzhany said...

@ciklie, huhu ciklie g la tgk...beshhh


@misslolly, dgr cite 500k je...hehehe


@kedaikain, betolll setujuuuu, moh sama sama sokong industri tempatan ;)


@fiza, ok nanti hany usha yer...tengkiuuu


@wadi...hoho memang sesuai ler utk yg nak release n nak gelak2 tuh...


@zura, moh g tengok jom zura...;)

AMir Izzat said...

wah!! suma best nie(kecuali putar alam)...kena tgk..amir nie jenis xlayan wayang..(haram)... jadi,tunggu dvd keluar..heheh

mzhany said...

ahahha, xper la amir, nnti kalau ada try la tengok yer...;)