Ini Wilayah Hijau: Kaunter tiket bas di Putrajaya…


03 December 2010

Kaunter tiket bas di Putrajaya…



Korang tahu tak akan kewujudan kaunter tiket bas di Putrajaya, lebih spesifik adalah di Putrajaya Sentral? hehehe, hany dah tahu la sebab pernah naek bus di situ untuk ke KEDAH serta balek ke TERENGGANU…


301120104069pandangan dari luar…


Lokasi kaunter ini adalah di tingkat atas yer…dekat dengan kaunter pertanyaan yang tengah tengah alam tuh, dekat jugak dengan entrance ERL.


301120104074  Perjalanan ke UTARA, SELATAN serta PANTAI TIMUR


Setakat yang hany tahu, boleh dapatkan tiket untuk bas MAHLIGAI, SUTERA serta MUTIARA. dan hanya seorang pekerja wanita sahaja yang menguruskan kaunter ini. mungkin kaunter kecik kot sorang je bleh handle semua.


301120104076
Ini adalah sistem untuk BAS MUTIARA. skrin ini akan dipaparkan pada kita pelanggan, untuk maklumat perjalanan kita dan yang paling penting adalah TEMPAT DUDUK untuk kita pilih. harga tiket jugak dipaparkan, tarikh, masa nombor tempat duduk.


Perasan tak di bahagian tempat duduk…terdapat nombor tempat duduk yang mana kaler kuning tuh dah ada orang beli…dan perasan tak, setiap petak kuning tuh, dia ada outline kaler merah dan kaler biru kan…nampak tak…


Outline kaler Merah = penumpang perempuan
Outline kaler biru = penumpang lelaki


cool kan…hehehe so korang bleh la pilih nak duduk mane kan…bagush weh sebab setahu hany bus lain punyer sistem xde detect seat tuh perempuan dah beli ker, lelaki dah beli…yang ada hanya seat tuh dah ada orang beli….


301120104077
ini pulak skrin untuk MAHLIGAI…see tak de langsung indicator untuk tahu lelaki ke perempuan yang beli. yang


MERAH = pembelian melalui INTERNET
Hijau = telah di booking
Biru = masih kosong


301120104073 

301120104072 phone number untuk dihubungi….


301120104078
ahahha,
tiketnya la mcm ahahaha…sebjik cam resit kite beli beli kat pasaraya tuh…kena yang jenis main letak je dalam purse, then time tengah clearkan purse tuh, ade je yang terbuang tiket nih….ye r kot kot ingatkan resit jer kan…


ok,
sekali lagik, sekirnaya korang nak beli tiket ker, atau nak tanya pasal tiket ker…untuk yang nak menggunakan kemudahan di Putrajaya nih, silalah hubungi….


03-88881033

**hany tak gemar naek bus yang seat dia 2+2, suker yang 2+1, lebih selesa ;)**
Komen
15 Komen

15 comments:

apak cikidong said...

nak ikut!

nik said...

tq2..x tahu pun kt putrajaya sentral ada jual tiket bas express..huhu..lepas nih, boleh beli kt sana instead pegi hentian putra kan..

Cik SHiNJU said...

Wah..bagusnye..
Boleh pilih nak dok sebalah pompuan ke llaki..camni la bagus :D

mzhany said...

@apak, jom apak kelik klate ;)


@nik, a'ah nik, boleh sgt beli kt sini...mcm org area putrajaya nih, xyah la susah2 ke putra tuh...jauh kann


@cikShinju, ha itu yang besh tuh....rasa slamat sikit kan kalau duk sblh pompuan tuh....

ardinihumaira said...

yeay nak naik bas :D

♥ Syikin_My ♥ said...

info yg bagus, tahniah :)

Mazlina said...

mengarut tel no ni...tak pernah ber 'angkat'...tup2 bila call lagi...enggaged...bila line tak busy...call tak angkat.....haishhhh....

Mazlina said...
This comment has been removed by the author.
MEOR RAIMI BIN MEOR NAZRI (PUTRA OKU) said...

byk comisoin x jual tiket bas....

Rohani Hashim said...

ye eh tak angkat, hurm itulah nombor yg diorang publish, so itu je lah nombor yg hany ada.

Rohani Hashim said...

maaf, takthau la sebab saya tak jual, and inipun info dari kaunter tiket di putrajaya.

acikbuCUk... said...

call x angkt..bad servicse..bnyak kali try...

Rohani Hashim said...

ye ker? hany tak pernah call slalu pergi beli kat sana terus.

malaysia bus said...

Saya ingin berkongsi info dengan semua pengunjung blog ini. Anda kini boleh membeli tiket bas online dengan mudah dan murah di website kami. Nikmati diskaun sehingga 40% dari syarikat bas yang terpilih.

Sila layari malaysia bus atau tiket bas online.

Terima kasih buat admin!

nazim said...

tak pernah nak angkat kalau telefon . memang tak reti angkat ke apa??