Ini Wilayah Hijau: Murtabak Diraja @ D’Royal Murtabak


10 December 2010

Murtabak Diraja @ D’Royal Murtabak




Di awal pagi jumaat yang mulia ini, mariiii kita mulakan entri dengan makanmakan…ahaa sape tak suker makan kan…dan semua orang perlu makan…


Murtabak Diraja atau D’Royal Murtabak, buatan MALAYSIA, HALAL lagik, ori dari KELANTAN yer.


091220104125

Tengok tuh, Resepi ASLI dari ISTANA ok!!! jangan mainmain yer. masa makan feeling jadi kerabat raja sebab makan resepi istana tau


091220104126 tu dia alamat dan phone number…


091220104123

091220104124

091220104130

091220104131ni pencecah dia, eh pencicah…


091220104133 
Sebijik adalah untuk hidangan 4orang yer….4orang, tapi hany makan ber2 dgn MZ. Kenyangnya….ahhhh sampai nak termuntah. hany beli yang ayam punyer…dia ada daging jugak. memang besor and tebal.


091220104134

091220104135

amacam? berminat? pergi kelantan ;)



**MZ cakap OK, hany plak beshhhh….;)**
Komen
10 Komen

10 comments:

ardinihumaira said...

syeddap owh! kecur air liur tengok. bulan posa tak pekena murtabak tak sah :D

Norhafiza said...

loooo..No br je abis musim makan murtabak raja ni..mertua adik ipo yg buat kat klate..masa abg p kl mgu lepas No tempah 10bj..makan sebiji sari..hahaha amik engko!..ade gak No jual sini..memang sedap!..

Norhafiza said...

hehehe..No br je tepon adik ipo..ye kate anok wanok la blake tu klo wat MR..cuma hok mummy wat secara kecil2an je..yum yum..masih terasa lagi duk makan murtabak ni..

Cik SHiNJU said...

Salam...

Nt try la Murtabak Mengkasar plak..
Kat kL ni ade satu cawangan..gugel jer..heheh...mmg sedap gak.. :)

kella said...

wah.. macam sedap je hany?
hmmm.. ngapa bila balik sana tak tahu pulak tentang murtabak nih! huh! neway tq ya... leh cuba nanti.. :)

Nafisa81 said...

pencicah dia bagi sekali ker??ker hany buat sendiri kuah bawang tu?

nik said...

memang sedap murtabak diraja nih..nik beli sekotak kat MAHA ari tuh..org yg jual tuh ada kasi contact kalu nk jadi dealer..pastu murtabak nih tahan 6 bulan simpan dalam freezer..makan memang kenyang mcm makan nasi..hehe..

Hanis MY said...

wahh nak order jugak huhu napr hana tak penah makan pun..nampak sgtlah sedap rasa nak makan aje gambar tu...all d best hany moga bisnes makin berkembang...

mzhany said...

@dni, a'ah la dni, kalu bulan pose jer, mesti teringinnn gile mkn murtabak kan..


@no, waa 10bijik tuh, fuhhh takyah masak seminggu ni no ;).besh la no, kelik kapong jah bleh make murtabak...


@cikshinju, hehehe hany dah bising2 kt MZ< pas ni kena carikla murtabak mengkasar nih...


@kella, yer kella, silalh cari kalau teringin...hany pun kt klate tak terasa nk mkn, bila kt sini beriya lak kan beli...


@nafisa, eh pencicah tu dia bagi skali...


@nik, mak aiii betol ker smpai 6bln, hany tak tahu tau....huhu beriya perabihkan semlm...patot ar makin tombam kan ;)


@hana, nanti balek klate...silalah carik hehehe

ToKeY said...

@mzhany, ade jual lagi ke murtabak ni? teringin nak beli la..ade jual kt KL tak?