Ini Wilayah Hijau: No Plastic Bag on Saturday


01 December 2010

No Plastic Bag on Saturday



Kalau korang stay kat Selangor, pastinya tahu kan…setiap hari SABTU, tiada plastik beg akan diberikan sekiranya shopping pada hari SABTU.


hurmmm,
hany plak selalu sangat lupe kalau shopping hari sabtu. lupe nak bawak green bag…maka terpaksa la bayar 20sen untuk 1plastik beg. sebolehnya hany akan elakkan untuk pakai plastik beg….bukan kedekut der…tapi support la kan…;)


habis kalau dah shopping hari sabtu, banyak barang barang dapur, larat ker nak hangkut kan….kan tercicir lak…so terpaksa gak la keluar duit barang 60sen beli plastik…


271120104060 MZ dengan green bag, walaupun tak kaler green ;)


kebetulan, hari sabtu lepas…memang tak banyak barang beli…so muat la satu beg nih kan…huhu tak rugi pun kan…beg tu kalau beli RM4.90 kot kat jj, tapi sekarang ni banyak dah free gift beli nescafee ker, ape ker dapat green bag nih.


beg ni, MZ dapat masa pergi training HP, beg tebal sikit la compare dengan yang biasa and kalau rajin boleh lipat jadik kecik and zip…tapi xde maknanya nak lipat lipat nih, gantung sudeyyyy….sabtu depan nak gune lagi ;)


271120104062 si isteri melenggang pegang purse and telur jer ;)


JJ tengah sale sekarang ni…ahahha smapi 70% ngko…


** sale je memanjangkan…hurmmm **
Komen
7 Komen

7 comments:

kella said...

huhu.. memang selalu lupa kan nak bawa beg extra!
sekarang ni beg extra selalu je ada dalam beg doremon ku ini! biar dok situ! asyik terkena takda plastik je.. huhuh..
setiap kali pun walaupun kami takda beg kami pun tak byr 20 cent tu, tapi angkut ngan troli, tapi bila nak ngangkut masuk umah le yang masak sikit.. hehehe.. :)

Ena said...

ena pulak sangat jarang soping di hari sabtu.. selalunya di hari kije or ahad.. kalo ada ari sabtu tak terkena ngan pasaraya yg berkenaan.. hehehe.. so, selamat la duit utk plastik beg tu.. hehe.. dekut tetiba! wahahah

cik daisy said...

kenapa aku rasa, sentiasa aje ade sale di jj.. hehehe!

owh yer, kalo xmo terlupe2 lg, standby byk2 plastik/greenbag dlm boot keter.. kami ni pun slalu lupe kalo pi ikea.. tiap2 aripun 'no plastic bag day' :)

littlehumblelynn said...

jusco sales???????waaaaaaaaaa kenapa x tau!!!

mzhany said...

@kella, ahahah sama spesis ngn hany lupe lupe lupe...owhh kella sgt kental ok, hangkut seme brg dapur ke rumah ;)


@ena, ahaha betol ena 20sen tuh mahal taua...ahah berkira betol


@kak d, ahaha parah gak tuh...tp betol kena letak green bag dlm bonet...


@kaklynn, hehehe kaklyn cepattt g jj taman u....

MAMA AIZARA said...

Kengkadang azi sggup byr 20sen sbb mmg nak beg plastik tuk isi sampah..

Azi ada Green beg 4 yg dpt percuma,a mase beli pampers

ardinihumaira said...

dni pernah lupa bawa beg lalu terpaksa beli beg baru ;p