Ini Wilayah Hijau: Boling @South City Plaza


03 January 2011

Boling @South City Plaza

ngehngehngeh…
Korang pernah dengar South City Plaza? dulu dulu masa baru dibuka, selalu ada iklan kat radio, Saiful Apek bukan Khairul Fahmi Apek tu yer…cakap macam ni…”South City Plaza…South City Plaza”


Tempat ni, memang tak glemer langsung….tak payah la compare dengan Alamanda mahupun The Mines, kalau compare kan dengan Giant pun masih menang lagi Giant tuh. Tempatnya agak strategik, tapi mungkin area tuh crowded sangat kan, jadi orang malas nak pergi. menempuh jem bagai kan.


Selalunya,
yang hany tengok la…tempat tu akan penuh bila ada event, dan event yang selalu diadakan adalah pertandingan menyanyi kanak kanak, fashion show kanak kanak, kadang kala ada la pertandingan lain tapi selalunya melibatkan chinese la.


tapi, dah tahu tempat tu macam tu, ape yang ko buat kat sini hany? satu jer…..satu jer….nak BEMAIN BOLING ;)


sebabnya,
tiada kesesakan dalam menunggu untuk bermain boling. tahukah anda sekiranya bermain boling di ALMANDA pada waktu cuti, fuhhh kena Q weh…dan MZ sudah pastinya malas nak menunggu…hohoho, so hany cadangkan la datang SOuth City nih untuk main boling.


Korang tahu tak???
ini lah KALI PERTAMA HANY DAN MZ MAIN BOLING tau!!!!yeayyyy!!!


311220104320

Tengok la parking area dia nih, ahaha dah tahu tak de orang kan, tapi ni parking tingkat 2 la…tingkat 1 penuh jer…;)


311220104311
Hany dan MZ jenis kuat minum air…tapi hany la yang lagi kuat minum air, so apa apa hal, hany sediakan air siap siap. bawak bekal…senang dan tak perlu membazir kan…


311220104309
Kasi tutup bontot suami ku…hohoho…


311220104313
ahahahaha,
tengok lengang lengang…huhu sebelom ambil gambar nih, ade jer 3,4 lane orang yang main boling ni…tup tup semua dah siap…


311220104312
kitorang main 2game jer, ni ha game pertama. hany dapat spare je 2kali…MZ ada la strike 1..;)


311220104317
Game ke2, tengokkkk hany dapat 2kali strike. hohoho prestasi MZ menurun ;) kuikuikui…


311220104319
eh, tak sah takde gambar tuan rumah kan…;) ini adlah gambar pada 31.12.2010…hohohoho…hany without make up tau. ada aku kesah…ahahaha.


MZ dah kemaruk dengan boling,
sudahnya di ajak nya lagik main boling pada esoknya…jadi pada 1.1.2011, kami sekali lagi ke South City Plaza untuk bermain boling tau…hohoho…pada mulanya nak ke Alamanda, tapi memikirkan 1hb, maka terpaksa menolak sebab dah tahu…kompom la full kan…


takper la,
nest time kite cuba kat Alamanda eh b….


**boleh tahan main 3game, berpeluh, jari pun lenguh….**
Komen
12 Komen

12 comments:

Hanis MY said...

wahh soo lomentik men boling... syioknyaa hanis tak terror pun men tapi kalau org ajak g aje hehe...buat dek je walopun masuk longkang...

fazilzura said...

bsh kan ? zr pun sekali main bwling mmg ketagihhhhh ...
SCP tu mmg xdak pe.. tp kt situ le selalu ado sale yg lelog2.. aritu g time PONEY sale...

Ena said...

bestnyer..

bila la turn ena pulak.. huhu

IbuDhira said...

3 game tuh...skit tak jari jemarimu itu...lama dh tak main boling...

apak cikidong said...

OOOOO cari tempat sunyi2 je ehhh

kella said...

alaaaa.. best la pulok... lama nya tak men bowling ni... huh... hany.. kita boleh pakat la sama2, nak join hany main bowling gak! :D

MAMA AIZARA said...

bestnya...rajin hany bersukan..

mzhany said...

@hana
hehehe, hany pun mmg ada masuk longkang gak...tp taram je la...


@zura
a'ah zura scp ni mmg suram dan kelam kan...


@ena
jom ena kite g sama sama jom ;)


@rin
ahaha mmg sakit jari rin. tp dah org blanje kan hohoho


@apak
hehehe sunyi2 la besh ahahha


@kella
ha kella jom le kite g sama2....dekat dah kan kite ni


@azi
hehehe ni pun br dpt main boling sama2 ni azi...

ardinihumaira said...

bestnye kak beriadah meh bowling :D

noor said...

hany best tuh main boling
nor pun first time ari tuh g main boling kat sana ada tournament opis hubby
ok gak kan sana

RedBerry said...

Semangat kesukanan yg jitiewww :D Best nyee dapat main boling sama ur hubby. My hubby taknak nye pegi main bowling camni. Uwaaa... tapi nasib dia nak teman pegi shopping :D

mzhany said...

@dni
huhu besh lama xmain...


@noor
ha kalu tournament, mmg slalu buat kat south city tuh, pasal tak ramai org dan murah...


@berry
ahaha lagi best berry, bleh brshopping sokmo huhuhu