Ini Wilayah Hijau: STRESS


19 January 2011

STRESS



STRESS@TEKANAN@TERTEKAN


ini lumrah manusia, rasanya setiap antara kita pernah merasai STRESS kan? STRESS pulak ada bermacam macam STRESS . ada yang kritikal, ada yang biasa biasa malah mungkin ada STRESS yang main main atau dibuat buat....ha cam ner tuh?


sesetengah orang bila STRESS jer, fuhhhh zasss semua benda tak berfungsi, semua benda macam hang. tak boleh buat apa apa disebabkan STRESS yang melanda. malah ada orang bila STRESS , seolah olah tak STRESS sebab dia pandai manage, dan masih boleh buat segala benda lagik.


hany lak kan, bila STRESS kekadang boleh je buat keje macam biasa, macam tak de ape2, tapi kadang kadang, boleh blackout gak. termenung je depan PC tuh ha....STRESS weihhhh...


Punca punca STRESS:
- harga minyak, serta bahan2 asas semakin naek???
- banyak kerja?
- DUIT?

apa pendapat korang? apa lagi punca STRESS?


**STRESS ar, tak dapat BE dr nuffnang ;)**
Komen
6 Komen

6 comments:

Norhafiza said...

klo No pe'el anak2 yang kecik 2org nih..hany tau time duk lam kete tu boleh dia main2 macam duk lam umah..sekejap kedepan sekejap kebelakang..sekejap dua2 kaki duk tekan bumbung, kepala duk bawah..sekejap sangkut atas kusyen belakang tuh huhu..sampai serak2 suara nak boleh ke sampai opeh Abang..huhu...sabooooooo

shafida said...

stress juga kalau jemur pakaian berbondong kat ampaian yang tak berbumbung..kemudian hujan lebat mcm nk banjir......husssssssssssss semangat...


stress juga kalau membawa harapan suami yangnk kan bby, tiba2 ajer datang bulan, padahal bulan lepas dah xdatang...husssssssss semangat jugak...

fiq said...

fiq pn x dpt be. huhu... =(

ardinihumaira said...

dni kalo stress memang jem.. ngalahkan traffic jammed ;p

Oasis said...

Paper hari ni pun ckp ramai rakyat malaysia yang mengalami sakit mental

mzhany said...

@no
tu la no, anak2 ni mmg buas tp nk buat camne dh mmg macam tu dorg kan. nak nak plak anak lelaki kan...sabo yer dear...nnti dorg dah beso mesti rindu saat2 mcm tu kan...


@shafida
ala shafida, sama la ngan hany.huhuhu x pregnant lagi kan...umm jgn stress tau...benda benda mcm ni jgn xtress k...


@fiq
huhu jgn stress eh eh...ahah pdhal diri sendiri yg stresss tau


@dni
ahaha tu mmg xleh wat apo la dni, seb baek akak umh ngn opis idokle jemmmm mana kan


@qasis
ha itu ler, kena pandai handle stress kan...