Ini Wilayah Hijau: MZ tak smart sebab tak beli INSPIRA


18 January 2011

MZ tak smart sebab tak beli INSPIRA




Inspira korang!!!Inspira…


aha,
sebelum ape ape, nak bagitahu MZ tak beli Inspira ok…hehehe masih menaiki TOM GREY kesayangan kami ;) so, kenapa plak MZ tak smart? sebab MZ tak de Inspira ;)


150120114460
aha…saje je kan…


150120114462


150120114463


150120114464

Inspira ada 1.8 dengan 2.0 kan. tapi kalau nak seat kulit, 2.0 je yang ada. hurmmm sebab dah selalu dengan TOM GREY yang ber seat kulit, maka macam tak besh bila tak seat kulit. pastuh MZ cakap…berapiiiii wooo roadtax kalau 2.0. hany senyum jer ;)


pastu, si salesman tu cakap, kalau 2.0 paling awal dapat adalah 2bulan. tu paling cepat la.kalau 1.8 2weeks dah boleh dapat.
(cite macam nak beli jer kan!)


150120114466
Salesman tu kata lagi.
MINYAK JIMAT gilerrrrr, sebab ENJIN adalah dari MITSUBISHI. tak der ubah ape2, seketul zassss masukkan dalam INSPIRA nih. terus dia bukakan bonet depan. tapiiii casing tuh je ditukar kepada lambang PROTON. hehehe….


dia cakap, kalau Seri Kembangan ke Kepong, minyak RM20 boleh pergi balek Seri Kembangan – Kepong. betol ker???


150120114461
kami tak test drive pun, sebab masa ni kat kepong, dah la baru lepas appointment. so just tengok tengok jer….duduk duduk, tanya tanya….hehehe…


tetibe MZ gatal,

“kalau trade in kete saya tu, berapa eh?” (sambil muncungkan mulut tunjuk pada TOM GREY)


“tahun berapa? manual ke auto? downpayment brape?”
terus dia call sape tah nak tanya…lepas MZ bagi jawapan kepada soalan nya.


as expected, kereta PROTON, once dah beli…pakai la sampai tua, kalau trade in tak berbaloi ler.huhuhu….


“Tak per B, takde INSPIRA pun, b tetap SMART, ENCEM, CUTE MIUT di hati sayang tau”


 **teringin gak nak naek INSPIRA, sape sape sape ada INSPIRA, hany nak numpang ;)**
Komen
9 Komen

9 comments:

Ena said...

hehe..

sama la kiter.. tengok2 belek2.. je.. memg smart la kan.. tp tak de dalam wish list pun.. pakai je la yg mana ada.. sob3x

aishah said...

inspira mmg cantik.. tapi di hati tetap nak rembat exora.. wah angan2 tinggi kan

Norhafiza said...

cantik kette tuh..nampak sporty pun ada..tp ye la kan hany..xpakai yg gitu2 pun laki kita tetap smart kan hihi..

Siti Hajar Masri said...

mati2 ingatkan inspira ni lancer sekali tgk lambang protonlah..nmpk sgt x amik tahu pasal ketakan..sp2 ada inspira nak tumpang naik gak..hehe~

Hanis MY said...

cantik kete tu...hana pun teringin nak naik huhu..ala biasalah tu marketing strategi hehe siap smart bagai hehe...

fiq said...

suka tp memandangkan minyak makin mahal, berat ati lak nk memiliki nyer.. huhu... harapkn kbe je la nk bwk g mna2 pn =(

Diyana Zulkifli said...

ok bab insurans n road tax keter..haha.diyana no komen. kami laki bini pejam mata eh je bab tu..sorang persona,sorang hilux.agak nak rebahla jugak kalau buat pengiraan..so,pejam ajela mata,keluar duit.hehe

ardinihumaira said...

bestnye kan kalu dapat inspira

mzhany said...

@ena
huhu itu la ena, nak buek camno...pakai apa yang ado skrg ni jer kan


@aishah
aishah...exora pun ok, lgpun mpv kan...orite ape...xper angan angan dulu nnti jadi kenyataan


@no
yer betol tu no..setuju setuju...


@hajar
heheh xpe hajar xper. ha jom cari sape yg ada inspira jom...;)


@hana
a'ah hana, tp kalau kt jepun marketing strategy dorang lg gempak kan..


@fiq
hehehe, ye lah minyak duk naek sokmo kan...erkkk tercekik ooo


@diyana
wow hilux...huhu beshnya...rasa cam beso je bwk hilux kan...hehehe xpe xpe utk kegunaan kan. mesti ada kepeningan dan kegunaan kan....


@dni
cepat pujuk deen beli ;)