Ini Wilayah Hijau: Maaf, hany tak dapat masuk ke 2 belog ni, sebab…


13 January 2011

Maaf, hany tak dapat masuk ke 2 belog ni, sebab…





hurmmm,
hany ni kalau jengah ke belog kengkawan, malam malam baru dapat tau.


tapi, kat sini hany terpaksa bagitahu, yang hany tak boleh masuk ke 2 belog ni (setakat ni 2 la), sebabnya…hany dapat warning mesej, ada MALWARE. hany tak tahu la…mungkin orang lain dapat masuk seperti biasa, tapi hany akan dapat warning mesej…ada MALWARE nih.


1-12-2011 9-22-15 PM

1-12-2011 10-47-51 PM


hany bukan berlagak…ok fine, memang boleh just kelik je tick box, I understand blablablabla tuh…then kelik PROCEED kan….tapi effectnya, hany tak tahu.


kenapa hany serik???
sebab sebelom ni, hany main masuk jugak…lantak la ada MALWARE ker, UNDERWEAR, SOFTWARE ker kan…tapi sudahnya hany dapat masalah:

1) GOOGLE hany tak berfungsi, tak leh access google.com
2) nak login gmail punyalah susah
3) TAK DAPAT langsung nak FOLLOW belog orang lain, sebab berkaitan dengan gmail, google kan…


so, sekarang hany terpaksa ambil langkah hati hati….maafkan daku….
Komen
12 Komen

12 comments:

Cik SHiNJU said...

Blog sape tu yer?
Dulu ade gak prob mcm ni,
upenyer sbb ade bloglist..
Virus dtg dr blog lain tp terjangkit
sbb kita masukkan dia dlm bloglist..

EiJa ZaQuaN said...

Nasib baik bkn blog eija yg x bole buka..huhu.
ermmm..itu la masalah malware ni masih berlaku lg kat blog kan..
eija pun kadang2 mmg x bole nak on blog mereka yg ade malware ni..tp if pakai google croome mmg x bole bukak..guna explorer br bole buka blog mereka yg terkena Malware ni..

ch@ said...

nak guna widget kat blog pun kena hati2, sebab kekadang virus datang dari widget.

Nafisa81 said...

malware tu ade ubat ke??

munna said...

kak munna sebelum ni ..main bukak je klu keluar warning tu... nampaknya kena berhati-hati lepas ni

kakngah said...

kalau tak silap la.. kene buang dulu url 2 blog tu dr bloglist...


eh, blh berjangkit kan?? kan? kan??

Norhafiza said...

owh..ye ke?..no pun tak tau pasal tu..main redah je..huhu

zura@iwan said...

blog sapa x leh masuk hany?

fiq said...

blog fiq ok x kak hany?

Jemari Seni said...

Adeh! Itu blog eden!! Awat jadi lagu tu! Cis!
Harus check mana dtg virus nih!

mzhany said...

@cikshinju
a'ah mungkin sbb bloglist kot.ntah la tapi hany tak brani dah sbb takot ade attack ape ape


@eija
agaknya chrome security kuat sgt kot. tapi kalau menjaga dari virus ok la kan...


@cha
oo widget pun boleh mendatangkan masalah jugak eh cha


@nafisa
ubatnya adalah buang apa yg menyebabkan malware itu hehehe


@kakmunna
erkk sy pun mcm tu sebelom ni, tapi since dah jadi macam2 masalah terus nak kena hati hati...


@kakngah
eh berjangkit ker? kalau kit abukak blog yg ada malware berjangkit kt blog kita ker?


@no
ahaha sama la mcm hany, main taram je masuk ;)


@zura
blog yg gmbr dia kt atas tuh. jgn riso blog zura ok jer


@fiq
blog kamu OK


@JS
ha JS betol...uuu JS hany takleh masuk blog JS tau, tulun tulun eh...hany rasa dari bloglist JS tuh...ada dia senaraikan kat situh

fiq said...

yay!