Ini Wilayah Hijau: lunch @tempoyak


23 January 2011

lunch @tempoyak

Boleh tak,

weekend pun tak masak…hadoila ape nak jadi la kan. sebenarnya macam ni, pagi tadi dah masak mee goreng…pastuh bila tiba kul3++ macam lapo…pastuh MZ tanya:

 

“eh, kita tak lunch lagi kan, tadi kita makan breakfast kan?”

 

 

a’ah..

bole tka ingat dah lunch ke belom. pastuh peti ais takde lauk pauk.sudahnya ke kedai le kiter. ;)

 

 

1-23-2011 4-53-00 PM

kitorang ke kedai yang namaya TEMPOYAK. and yess dia ada sediakan lauk pauk tempoyak. ape ke nama ikan masak tempoyak la…banyak jenis la jugak.

 

 

tapi, hany memang tak makan tempoyak. kalau ke kedai ni hany suka makan DAGING KETUK. fuhhh sangat besh, daging pun lembut jer. memang layannn la.

 

 

harga? hurmm harga dia sedikit up la dari kedai biasa, tapi hany memang puas hati dengan masakan dia, so tak kesah harga up sikit pun. tapi, idokler tetiap hari datang makan kat sini kan. boleh rabak gak purse wehhh…

 

 

lokasi kedai ni adalah:

Restoran Tempoyak
19-1, Jalan BPP 5/1
Pusat Bandar Putra Permai
43300 Seri Kembangan
Selangor Darul Ehsan

 

 

JUMAAT kedai ni DITUTUP yer. dimiliki oleh chinese muslim, from pahang. semua ikan ikan yang masak tempoyak adalah fresh dari Pahang katanya.

 

 

boleh jugak melawat web mereka di www.tempoyak.com.my. makanan goreng goreng waktu malam pun ada, harga ok sikit la murah berbanding lauk campur siang hari….

 

 

**kalu korang nak datang tempoyak, roger r eh, mungkin boleh jumpa ;)**

Komen
10 Komen

10 comments:

qasehraihan said...

laparrrr....nk ckit..
baru tau rupanya..masuksokmo tu blog hany jg..
slalu nmpk ada masuk..ingat sapa..hehe

deAnza-wAnda said...

aiseyh... x tahan.. kene terjah niy... huhuhu...

mzhany said...

@kakraihan
hehhe a'ah hany jugak la tuh


@wanda
ha nanti ad amasa wanda cuba lah yer

ardinihumaira said...

fuhyoo fuhyooo...
meleleh air liur tengok... nyum3

nani said...

uih..tempoyak !!

eksaited lak nak cuba nanti..huhu
tq info yer Hany ;p

Norhafiza said...

No suke tempoyak..apa tah lagi ikan patin masak tempoyak...naaaaak sket hany...terlio dah nih..hehe,,

shafida said...

sedap tu tempoyak ...wah...hany nih...wak kecur air liur owang jer pepagi nih

syalinda johari said...

hanny , aku pn suka daging ketuk kat kedai tuuu.. kekekeke..
fendy yg memperkenalkan kedia tu kt aku, pastu aku dok suh dia tapau daging ketuk tuuu..kakakakkakaa

mzhany said...

@dni
huhu meleleh eh dni...nanti dni cari eh..kang ngidam plak ;)


@nani
weh try la weh, ko kan suka...nanti dtg r area sini...sedap woo dorang kata...ahaha aku takmakan tempoyak no komen la;)


@no
ahaha no, meh balek semenanjung meh, hany bawak makan kat sini


@shafida
ahhaa pepagi makan patin tempoyak hohoo unik owh


@linda
ahaha hang pun dah terkena penangan daging ketuk dia ker? tapi memang sedapkan kan kan...

Bandar Putra Permai Resident said...

HI there, we would like to invite you join our Bandar Putra Permai e-Community at www.putrapermai.net. Share your view. opinion, complaints and advert your services to our local community in our forum board. See u there