Ini Wilayah Hijau: GIVI untuk MZ


31 January 2011

GIVI untuk MZ


ha, sebenarnya MZ pergi kerja naek “ferrari”, hehe ferrari tuh adalah motor merah hitam milik hany. huhu hany pulak pergi kerja naek tom grey, iaitu kete MZ.sayang bini kan. tak pe la suami sanggup berhujan panas kan ;)


Disebabkan menaiki ferrari,
maka tidak akan terlepas la berpanasss, berhujan. kebetolan baju hujan MZ dah tak mampu nak lindungi MZ dari hujan. air asyik masuk je dalam baju hujan, baek tok sah pakai baju hujan ye dak? bocor jugak.


maka, kami ke GIVI di GIANT KINRARA.
sebenarnya hany tak pernah pulak masuk GIVI nih. sepanjang hany bawak motor(masa belom nikah) hany tak kesah pulak pasal baju hujan nih. mungkin sebab hany kerja dekat sangat dengan rumah kot. so tak kisah.


1 RM150-design dia aka getah kat belakang tuh…


3 RM123


2RM100


MZ, amek yang ke2 tuh. mulanya nak amek yang ke3 nih, tapi cek punya cek, yang RM123 tuh kain nya lagik tebal dari yang RM100. yang RM150 tuh, MZ tak suka sebab ada getah kat belakang. and hany tengok singkat la dengan MZ. harus amek kaler merah hitam. sesuai dengan motor.;)


4

kalau beli RM150, dan lebih…akan dapat 1cap GIVI macam gambar kat atas nih. CAP JE yer.helmet tuh bukan. owhhh nak tunjuk and cakap jugak, hany suke owh helmet yang sebelah kanan nih, yang warna silver hitam tuh.cantikkk woooo….


290120114572
suker owhhh helmet nih, seyes…


Lepas tuh, hany selongkar la kat GIVI nih. almaklom ler, mana pernah masuk kedai barangan eh aksesori motor nih kan. hehehe hany jumpa kasut hujan. hehehe


290120114554 ha ini dia kasut hujan.jakun owh tak pernah tengok;)


caranya, senang jer…kasut ni memang beso. kalau hujan cam biasa la, masukkan kaki bersama sama kasut kedalam kasut hujan ni. hehehe so selamat la kasut kulit cap bonia tuh dari kena hujan. ahaha ada ke kasut cap bonia…lantak la…tapi MZ tak beli pun, sebab MZ ada spare selipa, kalau hujan tukar je selipar sonang. sebelah kiri RM40, kanan RM45.


290120114555 Glove…yang ni pun MZ tak perlukan…


290120114575 ini plak mask


Serius hany berkenan sangat dengan mask ni. ada 2jenis,yang satu lagik, lagi cun. hitam smart ah.harga yang ni RM 25. hohoho yang MZ punya hany beli kt JJ, RM10 untuk 2. ahahaha. material dia memang superb.


290120114576pelapik dia boleh ditukar.


kalau dah lama guna, pelapik dia, boleh ditukar, pelapik harga RM8. alaa macam cloth diaper gak kan, ada insert tuh, yang boleh ditukar tukar.


290120114577 


seronok, dapat pengalaman baru, kekedai GIVI nih. owh tu dia orang nya yang dapat baju hujan baru. cubaan untuk cover bontot suami…hehehe;)


**dah lama owh hany tak bawak motor nih…**
Komen
7 Komen

7 comments:

munna said...

kak munna suka naik motor.. tapi tak pandai bawa motor.. teringin juga belajar

Nafisa81 said...

owh ade kedai GIVI..byknyer accesori org naik moto ni...akak ade helmet dgn kunci motor jer...

mamaaizara said...

azi dulu naik moto pakai baju ujan no 3 tu je, murah..
kasut ujan tu serius tak penah tahu, tapi cantik jugak..

ardinihumaira said...

deen guna GIVI tuh kak. hehe

mzhany said...

@kakmunna
hihi xpe kakmunna, duk blkang pun syok ;)


@nafisa
ahahaha sy rasa kalau sy pun ada yg tuh jugak kak. ahahah tak terfikir pun benda lain kan...


@azie
ha tu la azie, hany pun br tahu. kok ada kasut hujan...


@dni
a'ah dni, ramai guna GIVI nih, kualiti la...hurmm akak pun br tahu

Liza said...

tringat zaman naik motor dulu, mmg pakai givi

mzhany said...

liza, huhu betol selalu org guna givi kan kan kan