Ini Wilayah Hijau: Tutor versi Hany: Tiada tempat untuk komen di entri


26 January 2011

Tutor versi Hany: Tiada tempat untuk komen di entri






Semalam SHAFIDA, ada mintak tolong hany. dia cakap di blog kedua dia takde tempat/ruangan untuk komen. ummm, sekilas pandang je la hany tengok. sebab mane bleh masuk dia nye dashboard kan…


ni hany bagitahu dari pandangan hany jer lah. ni dari mungkin dari segi setting nih.


1) Fida masuk ke DASHBOARD > SETTINGS then pergi ke bahagian COMMENTS

1-25-2011 10-27-37 PM


ok, cuba fida check,
macam dalam kotak yang hany tandakan kat gambar kat atas nih. make sure TICK pada SHOW.



then SAVE setting.


1-25-2011 10-28-06 PM


SAVE SETTINGS ni berada pada bahagian bawah sekali pada page tersebut.



2) Lepas tuh, cuba fida bukak blog fida. keluar tak tempat, bahagian untuk komen tuh.


1-25-2011 10-28-53 PM


eh n i adalah contoh blog hany ;)



fida, selamat mencuba ;)


**kalau tak jadi jugak, maybe layout la kan, fida cuba dulu cara nih yer**
Komen
1 Komen

1 comment:

shafida2 said...

salam hany.....terima kasih byk2 hany.kerana sudi berikan cara2nya....jap saya nak cuba.....

emmm...xkeuar jugakla hany......kena tukar template kain ker? dah cuba tukr yang warna putih...xleh gak..huhuhuhu