Ini Wilayah Hijau: Pakar Handbag, boleh tolong tak?


25 January 2011

Pakar Handbag, boleh tolong tak?




hurmmm,
boleh tolong tak? nak tanya cube tengok gambar nih, agak agak handbag ni ori ke tak?


210120114498


Sudah fall in love dgn handbag ini. ahaha harussla sebab kaler dia HIJAU kan. tapi kecik ar…ummm hany tak suka kecik…tapi tengokla kan camno.


almaklom ler, tak pernah beli handbag yang berjenama…maka ketidakpandaian menilai sangat tinggi. memang ada surf jugak macam mana nak tengok antara ori dengan fake punyer. tapi masih tak pandai.


ke, tak leh nilai hanya dengan tengok gambar macam ni jer? hany ada bukak la kat dalam handbag tuh, ada la number siri tapi segan plak nak amek gambar. ke nak kena check kat coach nye web, ada tak keluarkan kaler hijau and design mcm ni…erkkk…


harap pakar pakar handbag sekalian dapat membantu…


segala pertolongan kalian saya dahulukan dengan ucapan jutaan terima kasih ;)


**sebenarnya misi mencari purse hijau, sekali jumpa handbag hijau ;)**
Komen
10 Komen

10 comments:

Diela Zaimi said...

cantik handbag tu hany...org pun x berapa reti nak compare ori & fake...biasenye kalo beli kat butik confirm ori la...kalo beli mcm kat sogo tu Wallahualam la...bgantung pd harga gak kot...harga berapa hany??

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam Hany..lawooooonya handbag ijo,kiter pon xheti nk gtau ori/tak...sory erkh!

Norhafiza said...

hany..No cadangkan hany kene servey leklok sebab No br tau ada kes jual yg fake tp kate ori..padahal kat paso malam leh dapat bawah rm75 tp dia jual berganda2 huhuhu..No dh bace debat dorang dlm page

http://www.facebook.com/pages/KAMI-BENCI-ONLINE-SHOP-YANG-TIPU-MAKAN-DUIT-HARAM/108326229209926.

baik hany hati2 tau..cuba cari maklumat ya hany..beringat sebelum kene..No harap hany tak beli ngan on9 nih ye..JANGAN SAMA SEKALI..

Brand COACH tengah hangat skang..

Hanis MY said...

Cantik handbag tu...pertama sekali kena tgk sumber dari mana...kalau dari butik/outlet takde masalah... hana pernah tgk design ni kat outlet sini tapi takde pun warna hijau, lain outlet lain sikit warnanya tak semua design ada kat butik/outlet biasanya kat us tu mmg mcm2 design ada...kalau nk compare butik jepun dan butik mesia pun tak semua design ada...patut harga dia bawah rm1000 sebab kain.. bestnyaa...jumpa handbag warna feberet..kalau ori apa lagi hany...sesuai dgn hany..harap2 komen hana ni membantu...

p/s: coach tak ori ni lain sikit sekali tgk pun boleh cam...

shafida said...

saya ada terbaca..kalau yang ori..ada no siri kat dalam tu...dicop kat kulit..alal2 cop kat kulit lembu guna besi panas gitu

and 1 lagi hany...letter C tu..kalau ori...(yg saya baca dulu) cia tak letak sekerat-sekerat tau...dia akan jahit yang penih letter c...gambar di atas tu, letter c nya mcm sekerat-sekerat jer kat tepi beg...? emmm...allahu a'am...cuba pi web dialah...lg terang bersuluh..

selama melaramlaaa..cantik beg tur..rege berapa?msti lebih rm300 kot

nisa said...

kalo beli kt butik n outletnya orila..kalo sogo xori, barangnya banyak made in china yg gred A je,kalo kulit, kalu kita garu sikit kat kulit tu ada serbuk2 keluar means x ori...baunya pun bley tau..kalu wangi semacam bukanla..kalu kulit xdela wangi sangat..tp dia bau macam..macam apa ya?macam kulit la..hahahaha

zura@iwan said...

alamak...kita mmg x terrer gk bab2 brg branded ni..sgt2 jarang beli brg branded...kalu beli pon x tau ori ke tak..hehe..

misyamissyou said...

akak, leh try bace kat sini

http://www.bagbliss.com/counterfeits/coach/

nak nilai tgk gmbar pn xleh sbb kne tgk dr pelbagai sudut..tp seyes beg tu cun kak!

Liza said...

tak brape pandai nak tgk sbb tak pernah beli handbag branded....

mzhany said...

terima kasih semua...hurmmm ok hany akan survey dan berhati hati supaya tak tertipu..terima kasih bebanyak...